Kripto paranın ilk Visa kartı basıldı! 30 ülkede kripto kart alışverişte artık kullanılabilecek! Kart başvurusu nasıl yapılır?

Uzun süredir beklenen o haber sonunda 30 ülkede geçerliliğini korumaya başladı. Avrupa’da başlayan Visa kart kullanımı kripto para piyasalarına yeni bir soluk getirecek. Kripto paralar ile mal ve hizmet alımı gerçekleştirilebilecek. Şu anda elde edilen verilere göre başvuruda büyük bir talep yaşandı. Başvurular için alınan kayıtlar bekleme listesi oluşturularak ancak takip edilebiliyor.

Gate Grup tarafından yapılan bir açıklamaya göre piyasalarda kripto para için kullanılabilecek bir debit kart çıkartılacağı duyurulmuştu. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapmak mümkün olabiliyor. Yüksek talep üzerine bir bekleme listesi oluşturulduğu ifade edildi. 30 ülke için geçerli olacak bu kart Gate Visa adıyla anılıyor. Banka kartı sayesinde tüm kullanıcılar kripto paralarını gerçek para birimine dönüştürerek hızla harcayabilecek.

ALIŞVERİŞ NASIL YAPILACAK?

Banka kartı talebini iletenler başvuruları onaylananlar kripto para birikimlerini mağazalardan ya da çevrimiçi alışveriş ortamından paraya dönüşüm sağlayarak kullanabilecek. Dünya çapında Visa kart olarak bilinen 80 milyonu aşkın ticari lokasyonda güvenilir şekilde kullanılan bu ödeme yöntemi artık kripto’da da denenmiş olunacak.

KİMLER KULLANABİLECEK?

Konu üzerine gate Grup kurucu ve CEO’su Lin Han konu ile ilgili: “Kripto paraların gündelik yaşantıda uzak olmadan kullanıcılara finansal ekosistemde yenilikçi çözüm sunacak bir pazar sunabilmekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Kart kullanarak tüm kullanıcılar kripto paralarını sorunsuz ve güvenilir şekilde ödeme yöntemi olarak kullanabilecektir” dedi. Küresel ticarette kripto ekosisteminde bir köprü görevi görmek istemekteyiz, diyen Visa’nın kripto para sorumlu başkanı; “Visan’ın kabul edildiği her yerde ödeme yapılabilecektir” diyerek ekledi.

KART BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Visa kart başvurusu yapmak isteyenlerin Avrupa Birliği’ndeki 27 farklı ülke içinde yer alması gerekiyor. Ayrıca Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi 4 farklı ülkenin üçü bu listeye dahil edilmiştir. Başvuruda bulunmak isteyenler Gate.io internet sitesini kullanarak talebini iletebiliyor.

Exit mobile version