GenelEditörün Seçtikleri

Son dakika olarak duyuruldu! Peş peşe iptal haberleri gelmeye başladı: Uyarılar peş peşe geldi

Dün MGM tarafından yapılan açıklamada hava durumuna ilişkin uyarılar peş peşe sıralanmıştı. Bu sabah ise 58 ilimize birden sağanak ve fırtına uyarısı verildi. Gelen son habere göre İstanbul’da bazı feribot seferleri peş peşe iptal edilirken, bazı seferlerde de lodos sebebi ile gecikmeler yaşanıyor. İşte detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu haftanın beklenen hava durum tahminlerini duyurdu. Özellikle İstanbul için uyarılarını sıralayan MGM, zamansal olarak fırtına beklendiğini belirtti. İl genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağışa karşı da uyarı yapan Meteoroloji’nin açıklamalarından sonra deniz ulaşımında da aksamalar ve iptaller başladı.

İPTAL HABERLERİ GELİYOR

Konuya ilişkin Şehir Hastaları AŞ tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Bostancı-Moda-Kadıköy- Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Maltepe-Adalar seferlerinin lodos nedeniyle iptal edildiği, bazı seferlerde de gecikmeler yaşanabileceği kaydedildi.

İSTANBULLULAR DİKKAT

Meteoroloji yaptığı açıklamasında İstanbul’da rüzgarın lodos yönünden (Güney-batı) kuvvetlenerek fırtına (40-70km/s), kısa süreli kuvvetli fırtına (50-85km/s) şeklinde esmesi, beraberinde batı bölgelerinden (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy) başlayarak il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağış geçişleri beklendiğini ifade etti.