Muğla'da 260 Öğretmenin Sürgün Edileceği İddiası

Altan Kumbasar, sürgün olarak nitelendirilen durumunda öğrencileri mağdur edeceğini savundu. Kumbasar, geçtiğimiz yıl 29 Aralık’ta Eğitim-Sen olarak savaşa değil eğitime bütçe ayıralım sloganı ile eylem yaptıklarını hatırlattı. Bu bağlamda Cumhuriyet tarihinde Muğla’daki en büyük sürgün vakası ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kumbasar, Muğla’da 260 öğretmen Marmaris’te ise 56 öğretmenin sürgün edileceğini belirtti.  

Altan Kumbasar, eyleme Marmaris’te 56 Muğla genelinde ise 260 öğretmenin katıldığını belirtti. Kumbasar şu ifadeleri kullandı; Aradan geçen zamanda OHAL’in başlaması ile bizlere soruşturma açılmaya başlandı. Savunmalarımız istendi. Fethiye’de eyleme katılan öğretmenlerin il dışına tayini önerildi. Bunun anlamı Muğla’da 260 öğretmenin il dışına tayini çıkarılacak. Bunun bilgisine ulaştık. 

Tüm personel alımları, kamu haberleri, Polis Akademisi haberleri ve uygulanan sınav, mülakat sonuçlarına ilişkin bilgilere ulaşmak için, mobil uygulamalarımızı kullanabilirsiniz. Uygulanan tüm kamu sınavları ve mülakatları kapsamında en güncel ve en doğru bilgilere bu sayede kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Kamupersoneli.net / ANKARA

Exit mobile version