PÖH Başvuru Şartları Değişir Mi ? ( Yaş Şartı Esnetilecek Mi ? )

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat alımı başvurularının başladığı 2 Kasım 2016 tarihinde duyuruldu. Başvuru şartları ve başvuru detayları Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresinde belirtildi.  

Başvuru Ücreti 

10 bin Özel Harekat Polisi alımı duyurulduğunda başvuruların ücretsiz olarak yapılacağı tahmin ediliyordu. Ancak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından başvuru kılavuzu yayımlandığında adaylar başvurularını ilgili bankalara 75 Türk Lirası yatırarak tamamlayacaklarını öğrendiler. 

PÖH Alımlarında Askerlik Şartı Kaldırıldı 

Son yayımlanan 676 sayılı KHK ile Polis Özel Harekat alımlarında askerlik şartının kaldırıldığı belirtildi. 

Polis Akademisi Web Sitesi Çöktü 

Başvurular 2 Kasım 2016 tarihinde başladı. Ancak binlerce adayın başvuru yapma girişimi sonucunda 2 Kasım’dan bu yana başvuru sitesine erişim sağlanamıyor. Konu ile alakalı olarak Polis Akademisi Başkanlığından bir açıklama yapılmadı. 

PÖH Alımlarında Başvuru Şartları Değişir Mi ?

Yapılan yorumlar ve geri bildirimlerde PÖH alımlarında başvuru şatlarının esnetilmesi isteniyor. Bilindiği gibi başvuru şartlarında 28 yaşından gün almama şartı bulunuyor. PÖH adayları yaş şartının 30’a çıkarılmasını istiyor. Ancak başvuru şartları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Başvuru şartları hakkında bir açıklama yapıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net / ANKARA

Exit mobile version