Gündem

Akıllı telefonlar yerini tuşlu telefonlara mı bırakıyor? Depremlerden sonra vatandaşlardan tuşlu telefon için yoğun ilgi!

Meydana gelen depremler bütün ülkeyi derinden sarstı. Depremlerin ardından cep telefonların şarj süresinin kısa bir zaman içinde tükenmesi problemlere neden oldu. Bundan dolayı tuşlu telefonlar için ilginin yeniden gündeme geldiği öğrenildi.

DEPREMLER NEDENİ İLE SATIŞLARI ARTTI

Kahramanmaraş depremleri sonrasında akıllı mobil cihazların ne kadar çabuk bir şekilde şarjının bittiği ortaya çıktı. Bundan kaynaklı sorunlar yaşandı. Bundan dolayı da eski tuşlu telefonlar için ilgi artmış durumda. Vitrinlerdeki değişime dikkat çeken telefon satıcıları tuşlu telefonlar için ilginin arttığını ifade etti. İkinci el olan tuşlu telefonların satışının bile 150 liradan olduğu ifade edildi. Fazla kullanımı yapılmadığı tuşlu telefonlarda şarjın bir haftaya kadar dayandığı da açıklandı.

Özellikle depremde enkazın altından kalan vatandaşların acil şarjlarının kısa bir zamanda bitmesi gibi problemler sebebi ile şarjı daha uzun süre dayanan cep telefonlara yönlendirmiş oldu. Karabük’te cep telefonu satışı, cep telefonu tamiri ve teksir servis hizmetinden bulunan Tolga Ergül, tuşu telefon satışlarında artış meydana geldiğini ifade etti.

ŞARJ KONUSUNDA OLDUKÇA DAYANIKLI

Ergül, ‘Yakın zaman içinde telefon satışları arttı, özellikle tuşlu telefonlardaki satışlar ciddi oranda yükselmiş durumda. Bunun nedeni de deprem bölgesinde insanların telefonları göçüğün altında unutmuş olmaları, kaybetmiş olmaları, ekranının kırılması veya şarj konusunda ciddi anlamda sorun yaşanması. İnsanlar genel olarak tuşlu telefonlar istiyor. Tuşlu telefonların şarjı daha uzun süre gidiyor. Kırıldığı zamanda da yedek parçası konusunda daha hızlı bir şekilde parça ihtiyacı karşılandığından dolayı tamiri daha hızlı bir şekilde olduğundan dolayı şuan için genel olarak tuşlu telefonlar için satış yapılmakta’ dedi.

En kaliteli akıllı mobil cihazın şarjının hiç ellenmediği zaman en faz 2 gün içinde bittiği aktaran Ergül, ‘Akıllı telefonlar 4G, 5G desteğinden dolayı internete devamlı olarak bağlı kalmış oldukları için şarjları bir günde bitmekte. Hiç oynamazsanız da çok kaliteli telefonun 15.2 günde şarjı gidiyor fakat tuşlu telefonlarda internet olmadığı için 3,4,5 gün gidiyor’ dedi.