Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Güzel haber Meclis’ten geldi: Ehliyet ve trafik cezası olanlar dikkat! İade edilecek

Güzel haber Meclis’ten geldi. Sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre ehliyet affı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 14 milyondan fazla kişinin 521 milyar liralık borca ilişkin yapılandırma teklifi yasaklandı. Buna göre 31 Aralık 2022 öncesindeki borçlar 2 bin TL’nin altındaysa silinecek diğerleri 48 taksitte ödenebilecek.

Aynı zamanda yapılandırma kapsamındaki ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…

TRAFİKTE CEZA PUANLARI

2022 yılında trafikte sürücülerin en sık yaptığı hata ve ihlallere karşı belirlenen sürücü ceza puanları şu şekilde belirlenmişti:

Alkollü araç kullanmak: 20 puan

Emniyet kemeri takmamak: 15 puan

Kırmızı ışıkta geçmek: 20 puan

10 BİNA YAKIN EHLİYET İADE EDİLECEK

Geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesinin yapılacağı açıklandı. Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet vermek dışında sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ceza puanları silinecek.

BU BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

Sabah’ta yer alan habere göre çıkan bu yasa ile birlikte borçları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol geçiş cezaları, belediyelere olan borçlar, öğrenci kredileri başta olmak üzere kamuma olan borçlar yapılandırılacak.