EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

AK Parti seçim öncesi düğmeye bastı: Emeklilere bomba sürpriz! İki katına çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye’nin seçim tarihini 14 Mayıs Pazar günü olarak açıkladı. Seçimin yaklaştığı bu günlerde peş peşe güzel haberler gelmeye başladı. Emeklilere bomba sürpriz açıklandı. Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin gelen son kulis bilgilerine göre emekli ikramiyelerinin 2 katına çıkacağı iddia ediliyor. İşte detaylar..

Emeklilere 2018 yılından bu yana bayram ikramiyesi veriliyor. Emeklilere verilen ilk ödemeler 1.000 TL olurken daha sonra 1.100 TL’ye çıkarıldı. Bu yıl asgari ücrete ve emekli maaşlara gelen zamlar sonrasında gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ

Emekli bayram ikramiyelerinde gözler gelecek açıklamalara çevrildi. Seçimlerden önce hükümetin emeklileri memnun edeceği ve bayram ikramiyelerine 2 katı zam yapacağı iddia ediliyor. Henüz konuya ilişkin net bir açıklama olmasa da kulislerde konuşulan son duruma göre emekli bayram ikramiyelerine zam geleceği yönünde.

Şu an için 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinin bu yıl yapılan zamların göz önüne alındığında 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu ödemeler emekli vatandaşları bir nebze olsun rahatlatacak olup,  konuya ilişkin bir gelişme olduğunda sizlere aktarıyor olacağız.

Emekli bayram ikramiyelerine ilişin resmi açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.