8 yıllık Google dostluğu tek kalemde tarih oluyor! Google web tarayıcısında değişikliğe gidiyor!

Teknolojide çığır açan Google 8 yıllık web tarayıcısına ek hizmet sunan o aracını tamamen kaldırma kararı aldı. Google yakın zamanda Chrome’un 111. sürümüne geçiş yapacak. Bu yeni sürüme geçmesiyle beraber yıllardır kullanılan özellik aktifliğini yitirmiş olacak.

GOOGLE TEMİZLEME ARACI NE İŞE YARIYORDU?

Google web tarayıcısında arka planda Chrome’un temizleme aracı olarak kullanılan yazılım tarihe karışıyor. Google’da oluşan sorunlara hızlı şekilde müdahale edebilmek, istenmeyen yazılımları ortadan kaldırabilmek, özellikle kötü amaçlı tüm yazılımları engelleyebilmek için kullanılıyordu.

8 yıldır kullanılan temizleme aracı sayesinde istenmeyen program ya da reklam yazılımı ile karşılaşıldığında kullanıcı için uyarı veriliyordu. Chrome’un yeni versiyonunda bu özellik devre dışı bırakılacak. Bilgisayar kullanıcısı bu özelliği kullanmak istese dahi artık bulamayacak.

GOOGLE TEMİZLEME ARACI NEDEN KALDIRILACAK?

Google temizleme aracı ilk kez 2015 yılında piyasalarda yerini bulmuştu. Yapılan araştırmalar o zamandan bugüne 80 milyondan fazla zararlı yazılımı ortadan kaldırdığını ortaya koydu.

Windows’un o dönemlerde zayıf güvenlik ağına sahip olan işletim sistemine bir koruyucu kılıf oluşturduğu için daha çok tercih ediliyordu.

Teknolojik gelişmeler ile beraber sürekli olarak yapılan yenilikler daha çok bireyselleştirmeye dönük ve kişisel güvenliği hedef alan uygulamalardan oluşuyor. Bu durum Windows’un kendi güvenlik sorununu tamamen çözmesine ileri bir seviyeye ulaşmasına katkı sağladı. Bu nedenle daha önceden kullanılan fakat şu anda ihtiyaç duyulmayan bu özellik için tedavülden kaldırılma kararı verildi.

BELLEK TASARRUFU MODU GELİŞTİRİLDİ!

Google kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Bu yenilik Chrome için henüz yeni bir adım olarak görülüyor. İlerleyen zamanlarda daha pratik ve yenilikçi çözümler getirilmesi bekleniyor. Son olarak Google Chrome 110. sürümünde bellek tasarrufu modu getirdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan bu özellik Chrome’un daha az RAM tüketmesi sağlayarak daha hızlı şekilde sayfalar arası geçiş performansı elde edebilmesini mümkün hale getirildi.

Exit mobile version