Google’dan yapay zeka adımı! Şirket, çalışanlarına gönderdiği kırmızı kodla yapak zeka için düğmeye bastı!

Teknoloji devi Google’dan akıl almaz yapay zeka adımı. Google, bütün çalışanları için göndermiş olduğu kırmızı kodlu bir rapor içinde, ürünlerin tamamı içinde yapay zekanın ekleneceğini açıkladı.

OpenAI tarafınca geliştirilmiş olan sohbet robotu ChatGPT, sahip olmuş olduğu özelliklerden dolayı pek çok farklı alanlarda kendisini göstermiş oldu. Microsoft tarafınca Bing arama motoruna uyumlu bir şekilde yapılan ChatGPT’nin şimdi de Outlook, Word ve PowerPoint programları için entegre edilmeyi düşünülmekte. Google ilse bu konuda geri bir planda kalmış oldu. Şimdi de teknoloji devi, yapak zeka için düğmeye basmış oldu.

MİCROSOFT YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Google şirketinin en büyük rakibi olan Microsoft, yapak zeka için yatırımlar yapmaya devam ediyor. Şirket, yapak zeka konusunda milyar dolarlık yatırımlar ile gündeme gelme. Google tarafından ise bu konuda oldukça geri planda kalınmış olundu. Fakat yeni çıkan bir habere göre şirket artık bu konuda bir hamle yapmak için hazırlığa başladı.

Teknoloji devi olan Google, en popüler ürünlerine yapay zeka entegre etme kararı aldı. Bloomberg tarafınca ortaya atılan bir habere göre Google, bütün çalışanlarına acil durum mesajı göndermiş oldu. Önemli ürünlerinin hepsinde aylar içinde güncelleme yaparak yapay zeka eklenmesini istemiş oldu. Ancak şirketin bu konuda ne yapacağı nasıl bir yol izleyeceği şuan için tam olarak belli değil. Bu konuda detaylar yer almadı.

GOOGLE’DAN YAPAY ZEKA ADIMLARI

Öte yandan ise Google şirketi, kısa bir zaman öncesinden ChatGPT’ye rakip olması adına yapak zeka destekli olan Bard’ı sunmuştu. Ek olarak da video izleme platformu olan YouTube’daki içerik üreticiler için videolarda bulunan kıyafetleri sanal olacak bir şekilde değiştirmeyi sağlayacak yapay zeka destekleri özellikler getireceğinin de duyurusunu yapmıştı.

The Wall Street Journal haberine göre de Google, daha önce Google Asitan’a AI entegre etmek istemişti. Ancak bu isteği yapay zeka güvenlik kurallarına uygun olmaması sebebi ile kabul edilmemişti. Unutmamak gerekir ki Google hizmetlerinden olan Gmail, Arama ve Haritalar için yapak zeka zaten bulunuyor ve tüm dünyada kullanılmakta.

Exit mobile version