Enflasyon kumanya paketlerini de vurdu! Ramazan kolisi yüzde 130 zam ile rekor kırdı! 2023 standart Ramazan kolisi ne kadar oldu?

Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kaldı. Bu durum heyecanlı bekleyişi sürdürürken öte yandan vatandaşlar özellikle gıda alışverişinin yoğunlaşacağı bu dönemde enflasyonun etkisinden büyük oranda etkilenecek. Kumanya fiyatları ise geçtiğimiz yıla oranla rekor seviyeye ulaştı. Rakamlara göre erzak kolileri %131 oranında artış yaşadı.

EN KÜÇÜK RAMAZAN KOLİSİ FİYATI  %131 ARTTI!

Zincir marketlerin raflarında farklı boyutlarda kumanya paketleri yer almaya başladı. Her bir ürün standart paket dışında daha büyük formda mega boyutlarda paketlenerek satışa sunuluyor. Ürünlerin içerisindeki yiyeceklerde büyüklüğüne göre değişiyor.

Bu yıl satışa sunulan en küçük boy Ramazan kolisinin fiyatı yaşanan yıllık enflasyon artışı ile %131’e ulaştı. Geçtiğimiz yıl alınan en küçük boy Ramazan kolisi 99,90 TL idi. En küçük boy Ramazan kolisi ise yapılan artış sonrası 229,90 TL’ye ulaştı. Bu rekor artış Ramazan kolisine ulaşmayı dahi imkansız hale getirmeye başladı.

RAMAZAN KOLİSİNDE NE YER ALIYOR?

2023 Ramazan kolisi en büyük mega boy fiyatı %89,6 artış yaşayarak 549,90 TL oldu. Geçtiğimiz yıl o kolinin fiyatı 289,90 TL idi. Öte yandan pek çok zincir marketin Ramazan kolisi hazırlarken içerisindeki ürünleri daha da azalttığını fark ettirdi.

Kolilerdeki ürün sayısı geçen yıl 33’e yakınken bu yıl 30’a kadar düşürüldü. Temel gıda ürünleri olan tuz, salça, un, yağ, fasulye, çorba, reçel, çay, küp şeker, içecek ve makarna gibi temel gıda ürünleri yer alıyor.

2023 GÜNCEL KUMANYA PAKETLERİ NE KADAR OLDU?

2023 yılı Ramazan kumanya paketi en küçük boy ile mega boy fiyat listesi:

Exit mobile version