Editörün SeçtikleriGündemPolitika

AÇIKLAMA GELDİ: Mansur Yavaş görevi bırakıyor mu? Sosyal medyadan açıkladı

Son dönemlerde adı sıkça gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından biri olacağının duyurulmasından sonra Yavaş’ın görevi bırakacağı iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama geldi. Peki, Mansur Yavaş görevi bırakıyor mu?

Türkiye artık seçime adım adım kararlı bir şekilde ilerliyor. Seçim tarihi de hızla yaklaşıyor. Mansur Yavaş’ın görevi bırakacağı iddia edildi. Konuya ilişkin ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Kooridinatörü Volkan Memduh Gültekin yaptı.

KANUNEN DE FİİLEN DE..

Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında, ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir.

“ANKARA’DA OLDUĞU GİBİ”

“Sayın Başkan görevine devam edecek olup seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara’da olduğu gibi- kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır.”