Açıklandı: 34 yaş ve üzeri kadınlar dikkat! Bu yıl ilk defa

34 yaş üstü kadınları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar yaptığı açıklamasında bu yıl ilk defa üniversiteye gidememiş 34 yaş üstü kadınlara hak tanınacağını açıkladı. Önlisans ve lisans bölümlerinden kontenjan ayrıldığını duyuran Özvar’ın açıklaması haberimizde:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamasında, “Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık” dedi.

ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN TERCİH YAPABİLECEKLER

Özvar, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 34 yaşını tamamlayan kadınlar için “34 yaş üstü kadınlar kontenjanı” ayrıldığını belirtti. Erol Özvar, “Bu haktan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayan kadınlar yararlanacak. Daha önce bir önlisans programından mezun olanlar ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebilecekler” bilgisini verdi.

EK YERLEŞTİRME DE YAPILACAK

Kontenjanın sınırlı olduğunu söyleyen Özvar, merkezi yerleştirme ile kontenjanların dolmaması ya da kayıtlar sonrasında boş kalması halinde ek yerleştirme yapılacağını söyledi.

Exit mobile version