Koronavirüs aşısı olanlar dikkat: Yetkili merciler resmen kabul etti! Çok ciddi ..

Son 2 yıl tüm dünyanın gündeminde koronavirüs vardı. Üretilen aşılar ve alınan tedbirler sayesinde salgın hafifletilmiş kısa süre sonra da geriletilmişti. Aşıların çıktığı ilk dönemlerde yan etkisinin olup olmadığının çok bir önemi yoktu. Ancak aşının üzerinden zaman geçmesinden sonra yan etkiler gündeme gelmeye başladı.

Gelen son habere göre Almanya’da koronavirüs aşılarının neden olduğu ağır yan etkiler sebebi ile yapılan tazminat başvurusunun 253 tanesi kabul edildi.

BİN 808 TANESİ REDDEDİLDİ

Konuya ilişkin haber DW’nin Welt am Sonntag Gazetesi’nde yer aldı. Söz konusu rakamlara yapılan bildiirmler neticesinde ulaşıldı. Nüfus açısından büyük eyaletler arasında olan Baverya’da 61, Kuzey Ren-Vestfalya’da ise 38 tazminat dilekçesinin onaylandığı, Bremen eyaletinde ise kabul edilen hiçbir tazminat talebinin olmadığı bildirildi. Halihazırda 3 bin 968 tazminat dilekçesinin işlemde olduğu ve bin 808 dilekçenin de reddedildiği duyuruldu.

YETKİLİ MERCİLER KABUL ETTİ

Gazetenin aktardığı habere göre az da olsa bazı durumlara koronavirüs aşınsın ölümlere neden olduğu yetkili merciler tarafından kabul edildi. Almanya Federal Sağlık Eğitim Merkezi, “uzun vadeli sağlık sorunu ya da ekonomik anlamda sıkıntı yaratan” çok ciddi aşı komplikasyonlarında devlet desteği talebi onaylanıyor.

Exit mobile version