Sohbet robotu ChatGPT, birçok sosyal medya uygulamasını geri bıraktı! Sadece iki ay içinde 100 milyon kullanıcısı oldu!

Geçtiğimiz aylar içinde piyasaya sürülmüş olan ve akıllı bir sohbet robotu olarak halka ücretsiz bir şekilde tanıtımı yapılan ChatGPT beklenenden dahada hızlı bir şekilde kullanıcı sayısını yükseltmiş oldu. ChatGPT kullanımı sonrasında meydana gelen rakamlar birçok kişiyi şaşırtmış oldu. Hızlı büyümü noktasında Facebook ile WhastApp’ı geride bırakmayı başarmış oldu.

Yapak zeka dil işlemcisi ChatGPT, Aralık 2022 tarihinde halkın kullanımına çıktı ve hızlı bir şekilde popüler olmaya başladı. ChatGPT, Facebook ile WhatsApp benzeri dünya genelinde kullanılmakta olan uygulamaların uzun seneler içinde ulaşmış olduğu rakamlara kısa bir zamanda ulaşarak başarı elde etti.

İKİ AY İÇİNDE 100 MİLYON KULLANICI

World Of Statistics’ten alınmış olan verilere göre, ChatGPT sadece iki ay için 100 milyon kullanıcı tarafından kullanılmış olundu. WhatsApp’ın bahsi geçen bu sayışa ulaşması ise 3.5 sene almıştı. Aynı zamanda sosyal medya uygulaması olan Facebook da bahsi geçen sayışa 4.5 yılda ulaşmış olmuştu. Instagram ise 2.5 yılda bu sayışa ulaşırken, Twitter da 5 sene, World Wibe Web de 7 sene, Apple App Store 2 sene ve iTunes de 6.5 senede 100 milyon kullanıcı kazanmış olmuştu. Çinli video yapım uygulaması olan TikTok, küresel lansmanın ardından 100 milyon kullanıcıya ulaşması da ortalama olarak dokuz ay sürmüştü.

Cep telefonların dünya genelinde 100 milyon kadar kullanıcıya ulaşması da 16 sene sürmüştü. Evlerimde kullanmış olduğumuz sabit telefon da 75 senede 100 milyon kadar kullanıcıya ulaşmıştı.

KENDİ REKORUNU KIRIYOR

Ocak ayı içinde günlük yaklaşık olarak 13 milyon tekil ziyaretçi ChatGPT kullanmış oldu ve bu rakam Aralık ayı içindeki seviyenin iki katından daha çok oldu. ChatGPT, istemlere yanıt olarak denemeler, şiirler, makaleler hatta şakalar bile üretebilmekte. Microsoft Corp tarafınca desteklenmekte olan özel bir şirket OpenAI Kasyım ayı bitimin halka ücretsiz bir şekilde sunmuştu. Geçtiğimiz ay OpenAI, başlangıçta sadece ABD’deki kullanıcılar adına 20 bin dolarlık bir aylık abonelik duyurusu yapmıştı.

Exit mobile version