Uzman doktor Canan Karatay’ın yasaklı listesi gün yüzüne çıkarıldı! Bir kez yiyen bin kez pişman oluyor!

Ünlü PR.Doktor Canan Karatay doğal ve dengeli beslenme süreci ile yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Tüm ezberler bozuluyor. Sağlıklı kilo vermek isteyenler kanser ve tansiyon gibi hastalıklardan korunmak isteyenler için o besinlerin eve dahi alınmaması gerekiyor.

Hazır paketli ürünler, ambalajlı ve süslü hale getirilmiş tüm yiyecekler zehir saçıyor. Canan Karatay yıllardır bu konuda vatandaşları uyarıyor.

HAZIR GIDALARDAN UZAK DURUN!

Doğal beslenme süreci dendiğinde köy tereyağı, Kaya tuzu ve kelle paça büyük önem taşıyor. Canan Karatay için hayatın vazgeçilmezleri olan bu ürünler dışında asla eve dahi sokulmaması gereken yasaklılar listesi bulunuyor.

Sağlıkla kilo vermek isteyenler, kronik rahatsızlığı bulunanlar, tansiyon hastalığı sahipleri ve kanser hastası olanlar için dikkat edilmesi gerekiyor. Hazır gıdalara karşı Karatay önemli uyarılarda bulundu.

Canan Karatay özellikle ambalajlı ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade ediyor. “Diyet menülerine kesinlikle sokmayınız” dediği o ürünler yapay tatlandırıcılı malzemeler hazır meyveli yoğurt, beyaz un ve hazır meyve sularıydı.

YASAKLILAR LİSTESİNDE NE YAZIYORDU!

İçerisinde bol şeker bulunan gıdalardan muhakkak ki uzak durmak gerekiyor. Patates, mayonez, ketçap ve hazır sos ürünleri; mısır, kızartma ve makarna; Hazır kahvaltılık ürünler, kahve, börek, poğaça, açma, salam, sosis gibi işlem görmüş et ürünleri, simit, kuru pasta, pirinç pilavı, süt tozu ve krema…

Karatay özellikle hazır ürünleri listeye ekledi. Yasaklar listesinde gazlı içeceklerde yer alıyordu. Çikolata ve şeker gibi tatlı türleri dikkat edilmesi gereken liste içerisinde yerini aldı.

Exit mobile version