Mesaj kutusundaki karmaşa sona eriyor! Uygulamanın Beta güncellemesi piyasaya sunulmaya hazırlanıyor! WhatsApp grup konuşmaları belirlenen sürede tarihe gömülecek!

Dünyada en çok tercih edilen hızlı mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan WhatsApp için son güncelleme büyük ses getirdi. Grup konuşmalarında bireysel olarak son kullanma tarihi sınırlaması getirilebilecek. Tüm kullanıcılara sunulması için öncelikle Beta test sürümünden geçmesi bekleniyor.

WhatsApp kullanıcıları için mesaj kutusundaki karmaşayı sona erdirecek bu uygulama İOS Beta sürümlerinde ilk olarak denenecek. WhatsApp’ta bulunan tüm gruplar için belirlenen son kullanma tarihleri vakti geldiğinde grubun imha edilmesini sağlayacak. Grubun özel olarak grubu temizlemesi gerekmeyecek.

YENİ ÖZELLİK NASIL KULLANILACAK?

WhatsApp için başlatılan bu yeni güncel sürümde kullanıcı belirli bir gün için planlama seçerek son kullanma tarihine kadar grubu aktif şekilde kullanabilecek. Son kullanma tarihi geldiğinde ise grup otomatik olarak silinebilecek.

Sistem aktif olmaya başladıktan sonra kullanıcılar bu aktif edip etmemekte özgür bırakılacak. Fikrini değiştiren her biri kullanıcı belirlenmiş son kullanma tarihini girerek “Ayarlar” üzerinden değişiklik yapabilecek veya istiyorsa bu özelliği tamamen kaldırabilecek.

UYGULAMA NE ZAMAN AKTİF OLACAK?

Şu an için geliştirme aşamasında olan bu uygulama önümüzdeki günlerde tamamen tüm halka açılmış olacak. Bu sayede kişi farkında olmadan bilinçli ya da bilinçsiz olarak herhangi bir sosyal gruba eklendiğinde kendini kötü hissetmesine gerek kalmadan grup kişi için sessizce tarihe gömülecek. Buradaki en büyük kolaylık WhatsApp uygulamasında daha sade bir görünüm sağlarken daha fazla yer açabilmeyi destekleyecek. Her kullanıcının bu konuda özgür bırakılması ve istenen tarihin, istenen zaman aralığına göre ayarlanabilmesi de büyük bir konfor olarak görülüyor.

Exit mobile version