Aracı olanları kapsıyor: Trafik cezalarının iptal edileceği açıklandı! O süre de uzatıldı

Türkiye 6 Şubat tarihinde büyük bir felaket yaşadı. Kahramanmaraş depremlerinden sonra kamu kurum ve kuruluşları depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini azaltmak adına peş peşe karar almaya başladı. Gelen son habere göre araçları olanları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Trafik cezaların iptal edileceği açıklandı. O sürenin de uzatıldığı açıklandı. İşte detaylar

Ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında 11 ilimizin derinden etkilendiği ortadan çıktı. Depremin üzerinden bir ay geçti. Depremzede vatandaşların yaşadığı zorluklar devam ediyor. Bunun üzerine bakanlıklardan peş peşe açıklamalar geliyor.

Devlete bağlı olan kurum ve kuruluşlar depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlar için yeni kararlar alınıyor. Son karar deprem bölgesinde aracı olanlarla ilgili. İşte detaylar..

SÜRE UZATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’OHAL ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza ait araçlar ile 6 Şubat tarihinden sonra bu illerde bulunduğunu belgelendiren araçların muayenelerinin geçerlilik süresi uzatılmıştır”

OHAL SÜRESİNİN SONA ERDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN BİR AY SONRASINA KADAR..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından duyurulan kararda, OHAL süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay sonrasına kadar bu kararın geçerli olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalarda aynı zamanda şu bilgilere de yer verildi:

‘’OHAL süresi bittikten 30 gün sonrasına kadar vatandaşlarımız araçlarını istedikleri yerde muayene ettirebilecekler. bu dönemde muayene yaptırmadığı gerekçesi ile düzenlenen trafik cezaları da İptal edilecek.’’

Exit mobile version