Memur ve emekli zam oranları netleşti: En düşük emekli maaşı duyuruldu! En düşük emekli maaşı 8 bin 517 TL müjdesi

Memur ve emekliler ocak ayında ciddi bir oranda zam almıştı. Ancak zam miktarı enflasyon karşısında erimeye başlayınca yeni zamların ne kadar olacağı merak konusu oldu. Memur ve emekliyi heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Memur ve emeklilerin muhtemel zam oranları resmen duyuruldu. İşte o tablo

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında yapılan maaş zamlarını iple çekmeye başladı. Ocak ayında yüzde 30 oranında zam almıştı. Aldıkları zammın yetmemeye başlaması sonrasında gözler yeni zam olarak çevrildi. Memur ve memur emeklileri ile SSK ve BağKur emeklileri temmuz ayında resmen bayram yaşayacak. Çünkü zam miktarının rekor olacağı belirtildi.

YÜZDE 30 ZAM YAPILMIŞTI

Milyonlarca memur ve emekliye yüzde 30 oranında zam yapılmıştı. Yüzde 30 zam ile birlikte 3.500 TL’den 5 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Ocak ayında alınan zamlar memur ve emekliyi memnun etti. Ancak enflasyonun halen istenilen rakamlara düşmemesi sebebiyle şu anda o zam da eridi.

TÜİK AÇIKLADI

TÜİK son olarak ocak ve şubat ayları için enflasyon farklarını açıkladı. Şubat ayında enflasyon %3.15 olarak kaydedilirken Ocak ayında ise 6.65 olarak çıkmıştı. Yani 2 aylık veri şimdiden ortaya çıktı. Bu durumda Temmuz ayında enflasyon farkı kesinleşmiş olacak. Bu farklarla birlikte yeni zam miktarları belli olmaya başlıyor.

7 BİN 500 TL OLABİLİR

Şu anda alınan son kararlar en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Yapılacak zamlarla birlikte en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağı ifade ediliyor. Kesin rakamlar için TÜİK’in önümüzdeki aylarda açıklayacağı enflasyon rakamları bekleniyor.

Exit mobile version