Hesaplara 4.336 TL yatırılıyor: Başvuruları hemen e-Devlet’ten yapabilirsiniz! Şartlar açıklandı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Gelen son habere göre geçtiğimiz yıl vatandaşlara 3.336 TL olarak ödenen yardımın miktarı bu yıl 4.336 TL olarak yatırılacağı açıklandı. Başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı açıklandı. İşte o şartlar

Bakanlık tarafından verilen destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Asgari ücrete gelen zamlardan sonra pek çok destek miktarı da zamlandı. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

HESAPARA 4.336 TL YATIRILACAK

Yeni yılın gelmesi ile birçok vatandaşın yararlandığı evde bakım ödemelerinin miktarı yükseldi. Bakıma ihtiyacı olan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar için verilen bu yardımlar her ayın 15’i ila 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyenlerin özellikle gelir kriterlerine uygun olması gerekiyor. Bununla birlikte ağır engelli olduğuna dair sağlık raporu gerekiyor.

Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılabilir.

EVDE BAKIM YARDIMI BAŞVURUSUNDA GEREKEN BELGELER

Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri

Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu

Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi

Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

 

Exit mobile version