Bakan Bilginden son dakika açıklaması! İşçi ve memur zammı için hak kaybı yaşatılmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplu iş sözleşmesine yönelik maaş zam oranları için son dakika açıklamasında bulundu. Sözleşme çerçevesinde protokol çalışmalarımız başlatılmıştır.

Bakan: “Deprem sebebiyle yaşanan erteleme sürecinde herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak şekilde süreci tamamlayacağız” dedi.

Kamu işçilerinin zam görüşmeleri sürecinde hak kaybına uğramaması için Bakan Bilgin’den gerçekleştirilen toplantı sırasında yeni bir açıklama yapıldı. Kamuda geçici işçi probleminin çözülebilmesi adına işlemlere başlanıldığını deprem sebebiyle ertelenen toplu iş sözleşmesi protokolünün yeniden ele alındığını ifade etti.

“MECLİSE İNTİKAL ETTİRDİK!”

Bakan Bilgin Uluslararası Metal İşçileri Federasyonunun düzenlemiş olduğu 10.Olağan Genel Kuruluna katıldı. Katıldığı programda geçici işçilerin problemi de gündemdeydi. “Meclise intikal ettirdik” diyen Bilgin, “Kamu işçilerine yönelik düzenlenen toplu iş sözleşmesi için protokol çalışmalarımız başlatılmıştır. Deprem sebebiyle askıya alınmıştı ancak hiçbir şekilde hak kaybı yaşanmayacaktır” açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİLERE DE DEĞİNDİ!

Bakan Bilgin’in sözlerinde asgari ücretlilere de yer alıyordu. Enflasyon sebebiyle gelinen noktada yaşanan maddi tahribat en çok asgari ücretliler tarafından hissediliyor, diyen Bilgin “Emekçileri ve asgari ücretlileri ele alacak yeni bir mekanizma geliyor” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: “Geçici işçilerin kadroya alınması ile ilgili sürecin başlamasından memnunuz” açıklamasında bulundu. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunu devam ediyor. Bu yönde bir kadro beklentisi oluşuyor. Bu konu için yeni bir adım bekleniyor, dedi.

TYP ÇALIŞMALARI HIZLANDI!

Bakan Bilgin deprem bölgesinde bulunan ailelere yönelikte çalışmaların hızlandırılmış olduğunu ifade etti. O dönemde kısa çalışma ödeneği kapsamında şartlara uymayanlara dahil nakti ücret desteği sağlanmıştı. Bölgede işsiz olan ailelerin çalışabilecekleri asgari ücret düzeyinde gelir sunacak TYP uygulamalarına aktif hale getirdik. Bir ay içerisinde yaklaşık olarak 25 bin kişi bu uygulamadan faydalanabildi. Bunu 50 bin aileye çıkarmayı planlamaktayız. Bir program şeklinde yürütüyoruz” diyerek ekledi.

Exit mobile version