Konutta korkunç fiyat artışı için sıkı denetim! Gelir İdaresi Başkanlığı bu kapsamda 45 bin satılık ev tespit etti!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında depremden etkilenen vatandaşların göç ettikleri şehirde ev fiyatları yükselmiş oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, muhtemel korkunç fiyat artışlarına dair denetimler için sıkılaştırma kararı aldı. Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar ‘İlk biliglere göre depremin tarihi sonrası fiyatlar için artış yapan 37 bin 367 satılık ile 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit etmiş oldu’ açıklaması yaptı.

YOL DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar, deprem bölgesinde bulunan durumu suistimal edenlere yönelik gereken tedbirleri aldıklarını ifade ederek, ‘Bu çerçevede deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren özellikle şehirlerarası bağlantı yollarını yol denetimleri yapmaktayız’ dedi. Bu yollar üstündeki dilenme tesislerinde depremden zarar görmüş olan vatandaşların durumlarından faydalanmak isteyenlere karşı mücadele ettiklerini ifade eden Bayrakdar, ‘Diğer taraftan deprem bölgelerinde eşyaların taşınması, eşyalara yönelik asansör hizmetleri benzeri hususlarda da denetimler yapmaktayız.’ Diye açıklama yaptı.

FİYATLARDA ARTIŞ YAPAN 37 BİN SATILIK VE 7 BİN KİRALIK DAİRE

Bayrakdar, Gelir İdaresi Başkanlığının, diğer şehirlerdeki personeli deprem bölgesi için görevlendirme yaparak sahadaki korkunç fiyat ile belge düzenine uyum gibi unsurları denetlediğine de değinerek şu ifadeler yer verdi; ‘Devletimiz, depremden zarar görmüş olan vatandaşlarımıza kira yardımı sunmakta. Kimi vatandaşlarımız bölgeden ayrılarak diğer şehirlerde konut kiralamak isteyebilir. Vatandaşlarımızın taşınmış oldukları şehirlerde gerek kiralık gerekse de satılık konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip altına aldık. Ülke genelinde bu kapsamda elde ettiğimiz ilk bilgilere göre de deprem tarihi sonrası fiyatlarında artış yapan 37 bin satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit etmiş oldu. Sahada yapılacak olan denetimlerde korkunç fiyata dair çalışmalarımızın sonucunu değerlendirmek adına Ticaret Bakanlığı ile paylaşmış olacağız.

Bu konuya dair vatandaşlara yönelik çağrı yapan Bayrakdar, ‘Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına gerek CİMER ya da VİMER gibi uygulama ile, gerekse de ALO 189’’u arayıp telefon ile bu huşularda gördükleri eksikleri şikayet etme imkanları var’ değerlendirmesi yaptı.

Exit mobile version