Depremzede esnafa düşük faizli 250 bin TL kredi teklifi geldi: 12 ay boyunca ön ödeme talep edilmeyecek! Tüm KOSGEB borçları silinecek!

Cumhurbaşkanı kararı ile Kahramanmaraş depreminden ağır hasarla etkilenen esnafa yönelik özel kredi paketi duyuruldu. 12 ay ön ödemesiz olarak alınabilen kredi için 250 bin TL limit belirlendi. Bu tutarın yarısının hazine tarafından karşılanacağı müjdelendi. Üstelik başvuran esnaf için düşük faizli kredi fırsatı 60 ay vade ile geri ödenebilecek.

ESNAF İÇİN KONTEYNER ÇARŞILAR KURULDU!

Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar deprem bölgesindeki ticaretin ayakta kalabilmesini sağlayacak konuları içeriyordu. Tamamen yıkılan, enkaza dönen işyerleri için geçici ticarethaneler kuruldu. Esnafın yeniden hizmet verebilmesi için mobil ticarethaneler 6 bin rakamını geçti. Esnafın kalkınabilmesi için 3 bin farklı konteyner tahsis edilerek özel çarşı alanları oluşturuldu.

TÜM KOSGEB BORÇLARI SİLİNECEK!

Deprem bölgesinde güçlendirme çalışması yapacak işletme için sunulan bu özel kredinin yanı sıra tamamen yeni bir işletme kurmak isteyenler için de fırsat oluşturacak. Ayrıca toplantı maddelerinden bir diğeri deprem bölgesinde hayatını kaybeden işletme sahibinin KOSGEB’ten aldığı kredi borçları ile ilgiliydi. 2023 yılındaki tüm borçlarının hesaptan silineceği ifade edildi.

DEPREM DESTEĞİ 1 MİLYON KİŞİYİ AŞTI!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 11 ilde etkisini derinden hissettiren Asrın felaketi olarak anılan depremin hemen ardından vatandaşın acil olarak kalkınabilmesi için 10 bin TL yardım ödemesi hesaplara yatırıldı. Şu anki gelinen noktaya kadar 1 milyon 61 bin kişinin ödemesi hesaba geçti.

Bununla beraber 250 milyar TL’lik KGF destek paketi kapsamında 100 milyar TL daha ilave edilerek deprem bölgesinde ağır hasara uğramış olan esnaf için 250 bin TL 12 ay ödemesi ve 60 ay vadeli kredi fırsatı sunuldu. Bu kredinin %7,5 faiz oranı üzerinden alınabilmesi için emir verildi. Yapılan bu ödemenin yarısının Hazine tarafından gerçekleştirildiği de eklendi.

Exit mobile version