Okullarda eğitim 4 güne düşebilir! 4 gün okul 3 gün tatil uygulaması ne zaman gelecek!

Uzmanların defaatle üzerinde durduğu eğitimde niteliği artırma konusu gerçek bir çözüme kavuşuyor. Yurt dışından gelen daha çok iş dünyasında denenen bu modelin okullara aktarılması bekleniyor. Bu yeni model öğrencilerin eğitim hayatına daha verimli şekilde adapte olabilmeleri sağlanırken daha çok sosyalleşebilmelerini destekleyecek. 4 gün iş 3 gün tatil modeli sayesinde yeni düzende eğitim süreci 4 günü aşmayacak.

İLK KEZ PANDEMİDE UYGULANMIŞTI!

Pandemi dönemi ile beraber ilk kez Türkiye’de denenen 4 gün iş ve 3 gün tatil uygulaması oldukça verimli ve yapıcı bulundu. Dünya çapında pek çok firma bu şekilde hareket ediyor. Hedefte sosyalleşmeye daha çok vakit ayırmak ve işteki verimi artırmak yer alıyor.

Türkiye’de de pandemi döneminde uygulanan bu sistem oldukça verimli bulunmuştu. Geri dönüşler olumluydu. Bu sistemin eğitim sektörüne de dahil edilmesi düşünülmeye başlandı. Okulların 4 gün eğitim 3 gün tatil şeklinde yeniden evrilmesi sosyalleşmeyi teşvik ederek çocukların daha mutlu şekilde öğrenim hayatına adapte olabilmelerini sağlayacak. Finlandiya eğitim sisteminde bu model kullanılıyor.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL MODELİ NE ZAMAN GELECEK?

Bu yeni modelin 2023 ve 2024 eğitim sezonunda uygulamaya geçmesi planlanmaktadır. Finlandiya’da yalnızca okul günlerinde değişiklik yapılmamıştır. Ders saatleri de 4 saati geçemiyor. Türkiye’de bu günde 11 saate kadar ulaşabiliyor. İlerleyen süreçte 4+3 sistemi sonrası eğitimde daha dengeleyici ve nitelikli bir seviyeye ulaşabilmek adına ders saatlerinde de Finlandiya’da olduğu gibi yeni bir düzenleme yapılması da bekleniyor. Ancak bu konu üzerine henüz bir açıklama yapılmadı. Çocukların eğitimdeki verimini daha da arttırmak, kaliteli ve nitelikli bir sürece geçiş yapabilmek ve daha çok sosyalleşmeye vakit ayırabilmelerini sağlamak ana hedef olarak ön plana çıkıyor.

Exit mobile version