İYİ Parti’ye sürpriz ziyaret! Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama: Milletimizin..

CHP’li 2 başkan bugün sürpriz bir şekilde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret kararı aldı. Bu sebeple de saat 14.002Te toplanacak olan 5’li masa toplantısını bir saat erteledi. İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olmaları için çağrıda bulunduğu İmamoğlu ve Yavaş’tan ilk açıklama geldi. İşte detaylar:

İmamoğlu, “Bugün çok önemli süreçte saygıdeğer Meral Akşener hanımefendiyi Mansur Yavaş’la ziyaret ettik. Bu görüşmeyi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle ziyaret ettik” dedi. Yavaş, “Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Bunu Akşener’e ilettik. Değerlendirecekler” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI

Akşener’in bugün sürpriz bir şekilde masa toplantısına katılmasının beklendiği iddia ediliyor. Kulislerden gelen bilgiye göre beş liderin toplantısı Yavaş ve İmamoğlu’nun yapacağı görüşmenin sonucunu beklemek için bir saat ertelendi. İyi Partili kaynakları Akşener’in toplantıya katılma olasılığının yüksek olduğunu aktarıyor. İYİ Partili üst düzey bir kurmay ise Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kabulü durumunda Akşener’in toplantıya katılacağını aktardı.

BELEDİYE BAŞKANLARI İLE AKŞENER ARASINDA GÖRÜŞME YAPILAMAMIŞTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş’ın daha önce de Akşener ile görüşme yapması gündeme gelmişti. CHP tarafından konuya dair yapılan açıklamada, “Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur” denilmişti.

Buna karşılık İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise böyle bir görüşme talebinin bulunmadığını söylemişti.

Exit mobile version