EYT’li çalışan için istifalar başladı! İşten ayrılma dilekçesi nasıl hazırlanır? 2023 EYT İstifa dilekçesi örneği…

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin ardından TBMM ertelenme kararı almıştı. 28 Şubat tarihinde açılan meclisin ilk konusu EYT oldu. 2 milyon 250 bin kişinin hak sahipliği kazandığı EYT konusu Resmi Gazetede yayınlanarak yasalaştı. Başvuru süreci resmen başladı. Hak sahipliği bulunanların bulundukları iş yerinden istifa etmeleri için istifa dilekçesi hazırlaması gerekiyor. 6 Mart 2023 Pazartesi günü itibariyle başlayan başvuruları için istifa dilekçesi nasıl yazılmalıdır? Konu üzerine detaylı bilgiler uzman isimler tarafından paylaşıldı.

ONLİNE BAŞVURU AÇILDI!

EYT hakkı elde eden vatandaşın çalıştığı iş yerine istifa dilekçesini sunması gerekiyor. İhbar süresi bulunan bu istifa dilekçesinin en doğru zamanda belirli bir başvuru formu ile teslim edilmesi gerekiyor. Bu süreç 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan başvuru sürecinin netleştiği andan itibaren merak ediliyordu. 2 milyon 250 bin kişinin aktif olarak iş yerinde çalıştığı biliniyor. Emeklilik nedeniyle ayrılması gerekiyor. 4/A, 4/B ve 4/C emeklileri yoğun bir başvuru sürecine giriş yaptı. E-devlet sistemi üzerinden online olarak yapılabilen EYT başvurusu Sosyal Güvenlik Kurumları aracılığı ile de yapılabiliyor.

İSTİFA DİLEKÇESİNDEKİ KRİTİK DETAYLAR…

EYT’li kişinin emekli olabilmesi için işyerinden ayrılması gerekiyor. Öncelikli olarak bir istifa dilekçesi hazırlanmalıdır. Sigortası bulunan bir EYT ile Emeklilik Tahsis Talebi içerisinde belgenin hak sahibine ait bilgi ise hariç olacak şekilde “Sigortalı” yazan bölümün içerisindeki tüm bilgilerin doğru beyanlarla doldurulması gerekiyor. Sigortalı olanlar 4 ve 5 numaralı bölümlerde yer alan “Gelir ve Ödenek” kısmını aylık olarak işaretlemelidir.

3201 sayılı kanun kapsamında borçlanma talebinde bulunanlar için Beyan ve Taahhüt belgesinin kuruma verilmesi gerekir. Kurum belgedeki bildirimlerin doğruluğunu elbette hakim olacaktır istenmeyen bir durum olduğunda ya da durum değişikliği olduğunda kuruma bildirilmesi gerekiyor. Bu durum yasal faiz ya da gereksiz ödemelerin önüne geçiyor. Ödeme yapılacak bankanın tercihi ise 8 numaralı kutucuktan belirlenebiliyor. Eğer banka tercih edilmezse otomatik olarak Ziraat Bankası şubesine yönlendiriliyor. İkramiye de bu banka hesabına yatırılıyor.

2023 EYT İSTİFA DİLEKÇESİ

Belgenin örneğine sahip olabilmek için online ortam üzerinden e-devlet sistemini kullanmak gerekiyor. www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” yazılmalıdır. Açılan sayfa üzerinden “Yeni Başvuru” oluşturulmalıdır. Üzerinde kişinin adı-soyadı, adres bilgisi ve imzası yer alır.

 

……………………….MÜDÜRLÜĞÜNE/BAŞKANLIĞINA (Personel Müdürlüğüne/Personel Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere)

 

…………..

Bakanlığımız ………….………………..……………………….…..… MÜDÜRLÜĞÜNDE/BAŞKANLIĞINDA …………………………………..…………. olarak çalışmaktayım. Kanunun öngördüğü hizmet yılımı doldurdum. …./…./….. tarihinde emekliye ayrılmak istiyorum. Adıma bağlanacak olan emekli aylık ve emekli ikramiyesi ödemelerimi aşağıda belirttiğim ve adresime en yakın banka/PTT şubesi aracılığıyla ödenmesini talep ediyorum.

Gereğini arz ederim.

T.C. Kimlik No : Adı :

Kurum Sicil No : Soyadı :

Emekli Sicil No : Tarih :

Cep Tel : İmza :

Exit mobile version