Gram altın uçuşa geçti: Çarşamba ve Cuma gününe herkes hazır olsun! Bundan sonra altın fiyatları..

Altın fiyatları haftanın ilk günü herkes tarafından araştırılıyor. Kapalıçarşı’da gram, çeyrek yardım ve tam altın fiyatları merak ediliyor. Herkes piyasadaki gelişmelere odaklanırken, en çok merak edilen konu altın fiyatlarının ne olacağı araştırılıyor. Artık altın için Çarşamba ve Cuma gününe odaklandı. İşte 6 Mart Pazartesi altın fiyatlarındaki son durum..

Altın fiyatları 2023’te yatırımcısına kazandırmaya başladı. Bu hafta ise piyasadakiler 2 gelişmeyi bekliyor. Cuma günü açıklanması beklenen ABD Şubat ayı istihdam raporu altına yön verecek. Piyasaların Cuma gününe kadar dalgalı bir seyir izleyebileceği tahmin ediliyor.

ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatlarındaki son durum merak konusu oldu. OANDA’nın kıdemli analisti Edward Moya, yaptığı açıklamasında, “Fed Başkanı Powell şahin senaryoya sadık kalırsa ve Ocak ayına yönelik büyük bir aşağı yönlü revizyon ve Şubat ayında güçlü bir istihdam artışı görmezsek, altın bu haftaki rallisinin uçup gittiğini görebilir. Powell, zirvenin yerleşmeye yakın olduğu konusunda iyimserlik sağlarsa, altın fırlayabilir” dedi.

ZAYIFLAMASI MUHTEMEL

ANZ analistleri, “Yapışkan enflasyonlu ABD’den gelen güçlü ekonomik veriler, daha fazla faiz artırımı riskini artırıyor. Bunun kısa vadede ters bir rüzgâr olması muhtemel. Yine de, altın fiyatı için bir arka rüzgâr olan dolarda sınırlı bir artış öngörüyoruz. Daha yüksek nihai oranlarla bile, doların 2023’ün 2. yarısında zayıflaması muhtemel” yorumunu yapıyor.

Çeyrek altın 1842 TL, Cumhuriyet altını 7728 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1108 TL’den değerleniyor.

Exit mobile version