Emekliler bu bir ilk olabilir! EYT promosyonunda 20 bin TL iddiası ağızları açıkları bıraktı! İşte o bankalar…

Uzun yıllardır çalışanların beklediği EYT konusu sonunda meclisten geçti. 2 milyon 250 bin kişi bu kapsamda sunulan faydadan yararlanabilecek. Resmi Gazetede yayınlanarak yasalaşan karar kapsamında başvuru süreci başlıyor. Özellikle bankaların sunduğu EYT’lilere özel emeklilik promosyonu merak ediliyordu. Gelen haberlere göre bankaların süreçte promosyon rakamlarını 20 bin TL’ye kadar çıkaracağı iddia edildi. Bankalarda son durum ne oldu? araştırmalar sürüyor.

EYT mecliste 1 Mart itibariyle kabul gördü. 8 Eylül 1999 şartını karşılayan EYT’li artık emekli olabiliyor. Emeklilik sürecinde alınacak emekli maaşı merak edilirken ilk emekli maaşıyla beraber hesaba yatacak promosyon rakamları da güncelliğini koruyor. En yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Bankaların güncel politikaları da bu süreçte merak ediliyordu.

EYT’Lİ İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT sürecine yönelik ilk maaşlar için dikkat çekici bir paylaşımda bulundu: “Buruk bir sevinç içerisindeyiz. Emekli olacaklar için hayırlı olsun, diyoruz. Meclis tarafından yasalaşan bu düzenleme Resmi Gazetede yayınlandıktan hemen sonra müracaat işlemleri başlayabiliyor. Endişe ve paniğe gerek yok. Kimse hakkından olmayacaktır” dedi.

1 Mart tarihi itibariyle Resmi Gazetede yayınlanan karar doğrultusunda başvuruların Mart ayı içerisinde alınacağı anlaşıldı. 2 milyonu aşkın vatandaş Mart ayı içerisinde başvurusunu tamamladığı anda ilk maaşını Nisan ayında alabilecek. Bu demek oluyor ki EYT’li ilk maaşı ile beraber banka promosyonundan ve buna ek Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek.

PROMOSYON ÖDEMELERİNDE SON DURUM NE OLDU?

EYT müracaat süreci online ortamda e-devlet sistemi üzerinden sağlanabiliyor. Eğer bir problem yaşanırsa kurumlara girilerek bizzat başvuru iletilebilecek. Bankalar bu dönemde EYT’lileri kendi bünyesine katabilmek için cazip teklifler sunmaya başlıyor. Alınan bilgilere göre 20 bin TL promosyon ödemesi yapılabileceği dahi söyleniyor. Özel bankalar tarafından emeklilik ikramiyesi promosyonu adı altında böyle bir rakamın ödeneceği ifade ediliyor. Fakat resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank emekli promosyonu kapsamında en fazla 5 bin TL ödüyor. Özel bankalar arasında yerini alan:

Exit mobile version