Ankara’da son dakika! Mansur Yavaş rahatsız oldu: İstifa krizi..

Türkiye büyük seçimlere doğru gidiyor. Sadece 2,5 ay kalan seçimlere İYİ Parti’nin masadan ayrılması Ankara’da büyük denge değişikliğine sebep oldu. Özellikle İYİ Parti ve CHP arasındaki ayrışma süreci belediye meclisine yansıyor. İddiaya göre İYİ Parti’nin Ankara Meclisi’nde grup kurabilmesi için CHP’li üyeler istifa edip İYİ Parti’ye geçiyor. Bu durumdan ise Mansur Yavaş’ın rahatsız olduğu belirtildi.

Seçimlere 2,5 ay süre kaldı. İYİ Parti masadan ayrılınca Ankara’daki dengeler değişti. CHP’liler istifa edip İYİ Parti’ye geçmeye başladı. Bu durumdan da Mansur Yavaş rahatsız oldu.

YAVAŞ BU DURUMDAN RAHATSIZ OLDU

Söz konusu bu istifalardan Mansur Yavaş’ın rahatsız olduğu belirtildi. Bu istifaların kent yönetimini zor duruma sokabilecek bir hamle olarak yorumlandığı da gelen kulis bilgileri arasında.

AKŞENERLE GÖRÜŞECEKLERİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Akşener masadan ayrıldığı gün canlı yayında Mansur Yavaş ve İmamoğlu’nu göreve çağırmış aday olmalarını istemişti. Aynı akşam İmamoğlu ve Yavaş’tan ortak açıklama gelmişti. Cumartesi günü de 2’linin Akşener’i ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’dan “Ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur, ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden böyle bir talebi olmuştur” açıklaması gelmişti.

CHP: “ADAY OLARAK KILIÇDAROĞLU’NU GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ İLETECEKLER”

CHP Genel Merkezi ise basına “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bu görüşmede ‘iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” açıklamasını yapmıştı.

Exit mobile version