Ofis çalışanları dikkat! Uzmanlar, iş yerinde içilen içeceklerin hijyen sorununa dikkat çekti!

Çay, ülkemizde oldukça sık tercih edilen içeceklerden biri. Özellikle kalabalık ortamlarda oldukça sık tüketilen çay, iş yerlerinin de vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Çay tiryakileri gün içinde çay içmeden duramaz. İş yerinde ortak kullanılan eşyalar üstüne yapılan çalışmalara göre ofiste içilen çaylar sağlık adına büyük bir tehlike oluşturabilir.

İş yerinde çay ile kahve içinizi ısıtırken aynı zaman da stresle başa çıkmak içinde yardımcı olur. Ofiste içilen çay ile kahve günün çok daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur. Fakat yapılan araştırmalar göre iş yerinde içilen bu içeceklerin sağlık adına tehlikeli olabileceği söylenmekte. İngiliz bilim insanları, genellik su ısıtıcılarının, kahve makinelerinin, mikrodalga düğmeleri üstünde dışkı yoluyla yayınlan böceklerin olduğunu fark ettiler.

TUVALETTEN SONRA ELLERİN YETERİ KADAR YIKANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Lİverpoor Tropikal Tıp Okulu’ndan (LSTM) bir mikrobiyolog baş araştırmacı Dr. Adam Roberts, sonuçlar için insanların tuvalete gittikten sonra ellerini yeteri kadar yıkmadıklarını ya da hiç yıkamadıklarını ifade ediyor dedi. Bunun potansiyel olarak zincirleme etkisinin de şu olduğunu ifade etti; enfeksiyona daha hassa olan bir kişi aynı yüzeye dokunursa hasta olma riski ile karşı karşıya kalır, dedi.

Ofis alanındaki ortak mutfak alanlarından ile inşaat işçici alanından alınan sürüntülerde Escherichia coli (E. coli) dahil olmak üzere günlük olarak kullanılan eşyada ortaya çıkan birkaç değişik bakteri türü bulundu. E. coli, ishal ile idrar yolu enfeksiyonları (İYE) gibi bir dizi mide ile bağırsak sorunlarına yol açabilen yaygın bir bakteri türüdür.

11 MUTFAK MALZEMESİNİN TAMAMINDA

Pnömoni gibi sıklıkla solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkilendirilen Pseudomonas da bu üç madde de ortaya çıktı. Zatürreye yol açabilen ve dışkı yolu ile bulaşan bir mikrop olan Klebsiella da neredeyse 11 tane mutfak malzemesinin hepsinin üzerinde bulunmakta. Mikrobiyologlar ayrıca, her bir ögenin nasıl mantarlar ile kaplanmış olduğunu ve en kötü etkilenenler arasında buzdolabı kapı kollarının olduğunu açıkladılar. Bu durumu en aza indirmenin yolunu, hijyene dikkat etmek olduğunu ifade ettiler.

Exit mobile version