EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Bu uyarıyı dikkate almayan çok ağlayacak! 1 gramınız varsa bile hemen uygulayın: Altın bu tarihte rekor kıracak

Altın fiyatları son dönemlerde ciddi bir düşüş içerisindeydi. Ufaktan yükselişe başlayan gram altın ne kadar üykselecek? Sorusu araştırmaları hız kazandı. Elinde 1 gramı bile olanları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatı için önemli açıklamalarda bulundu. Gramın yükseleceğini belirten Memiş aynı zamanda dolar euro ve Bitcoin fiyatlarına da yorum yaptı.

İslam Memiş, mart ayına girdiğimiz bu günlerde altındaki değişime dikkat çekti. BİST 100 endeksi için dikkat çeken uyarılarda bulundu. Memiş, “Endeks, geçen haftayı 5 bin 58 puandan tamamlamıştı. 4 bin 950-5 bin 250 puan geçerliliğini koruyor. Kısa vade için baskılanma süreci devam edebilir” ifadelerini dile getirdi.

ÖNGÖRÜSÜNDE DEĞİŞİKLİ YAPMADI

2023 yılında doların 24-25 TL’yi görebileceğini belirten Memiş, daha önceki öngörüsünde herhangi bir değişiklik olmadığını aktardı.

ALTIN NE OLACAK?

Altın fiyatlarına ne olacağı merak konusu oldu. Altındaki ani düşüş sonrasında son durumu değerlendiren İslam Memiş, yıllık bazda 1450 TL seviyesinin altını çizdi. Bu rakamın kırılması halinde bir sonraki hedefi açıklayan Memiş 1550 TL rakamını vurguladı. Altındaki sert atakların yılın ikinci yarısında görülebileceğini belirtti.