MEB Bakanı son dakika duyurdu! Okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine dönem bitene kadar burs desteği verilecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde anne, babası ya da vasisi vefat edenler için maddi destek fırsatı sundu. Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim öğrencileri için nakdi ödeme yapılacağı açıklandı.

Bakan Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bitene kadar bu bursu belirtilen kategorilerdeki tüm öğrencilere ödeyeceğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin ardından bir ay geçti. Geçen bu süreç içerisinde 45 bini aşkı vatandaş hayatını kaybetti. Bölgede hayata tutunma çalışmaları devam ederken nakdi olarak kurumsal ve bireysel destekler bölgeye iletildi. Onlarca vatandaşın daha iyi imkanlarda yaşayabilmeleri için sunulan desteklere bir yenisi daha eklendi.

EĞİTİM ÇADIRLARI OLUŞTURULDU!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer denetiminde bölgede depremden zarar gören öğrencilerin eğitim süreçlerinin devam edebilmesi için özel çadır alanları oluşturdu. Eğitime ara verilmemesi adına ele alınan bu anlık müdahale sonrası yeni bir uygulamaya daha karar verildi. Mahmut Özer sosyal medya hesabı üzerinden yıl sonuna kadar öğrencileri memnun edecek bir duyuruda daha bulundu. “Deprem bölgesinde ailesini kaybetmiş olan öğrenciler için burs desteği sunulacaktır” dedi.

GEÇİCİ YERLEŞİM ALANLARI KURULDU!

Deprem bölgesinde enkaz altından kurtarılan vatandaşlar için geçici olarak barınabilecekleri çadır kentler ve konteynerler temin edildi. Bunun yanı sıra geçici olarak konutlara yerleştirilen vatandaşlar için yeni inşaat çalışmaları da başlatıldı. Özellikle marketler, sahra eczaneleri ve sahra hastanesi bu bölgede tüm vatandaşın ihtiyacını karşılayabilmesi için hızlı bir şekilde ele alındı.

BAKAN ÖZER’İN RESMİ AÇIKLAMASINDA NE YAZIYORDU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Deprem bölgesinde olan ve depremden etkilenen illerde yaşayan anne, babası ya da vasisi vefat etmiş tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için 2022 ve 2023 eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar burs vereceğiz” dedi.

Exit mobile version