EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Herkes heyecanla bekliyordu! Resmi Gazete’de TOGG sürprizi yayımlandı: Herkes alabilsin diye fiyat o seviyeye indi

TOGG kısa bir süre öncesinden itibaren ön siparişleri almaya başladı. Milyonlarca vatandaş, yerli otomobil kullanabilmek için TOGG’un fiyatını merak ediyor. Piyasaya çıkarılmasına çok az bir süre kala elektrikli otomobillerde matrah düzenlemesi yapıldığı açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre elektrikli otomobil matrahı 700 bin TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye çıkarıldı. İşte detaylar..

TOGG İSTEYENLERE GÜZEL HABER

Mart ayına girdiğimiz bu günlerde TOGG araştırmaları hız kazandı. 2022 yılının ekim ayında seri üretime giren TOGG için en kritik ay mart olarak belirlenmişti.

Şubat ayında ön siparişe açılan yerli otomobilin ay sonuna kadar trafiğe çıkması bekleniyor. Gelen habere göre elektrikli otomobiller için matrah düzenlemesine gidildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Erdoğan’ın kararı ile birlikte 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ek olarak II sayılı listede değişiklik yapılarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan matrah düzenlemesi yürürlüğe girdi.

MATRAH DÜZENLEMESİ

Matrah düzenlemesi ile motor gücü 160 KW’nin altında olan araçlar yüzde 10, Özel Tüketim Vergisi’ne dahil olan elektrikli otomobiller için 700 bin TL’yken 1 milyon 250 bin TL’ye yükseltildi.