Editörün SeçtikleriGündemPolitika

RESMEN SIZDIRILDI! 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayı için uzlaştı: İşte pazartesi günü açıklanacak adayın ismi

Tüm Türkiye dün 6’lı masanın toplantısına kilitlendi. Toplantı saat 19.00’da sona erdi ancak bir adaylık açıklaması gelmedi. Daha sonra yapılan ortak açıklamada adayın 6 Mart Pazartesi günü açıklanacağı ifade edildi.

Masada görüşmelerin sona erdiği ve daha sonra yemek yendiği öğrenildi. Taraflar bu toplantıda kendi adaylarını masaya sundu. 6’lı masanın son olarak 6 Mart Pazartesi günü toplanacağı adayı kesinleştirdikten sonra duyuracağı ifade edildi.

MERAL AKŞENER’İN ADAYI

Ancak dün akşam kulislerden adayın ismi resmen sızdırıldı. Adaylık konusunda Meral Akşsener’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı öne sürdüğü iddia edildi. Şu anda masada da Yavaş’ın adı öne çıkmış durumda.

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANDI

6 siyasi parti genel başkanlarının imzası bulunan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz”

6’LI MASANIN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen dün akşam saatlerinde Meral Akşener 81 il başkanını Ankara’ya çağırdı. Kemal Kılıçdaroğlu ise bugün Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi ile görüşecek. İddiaya göre masadaki 5 lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaştı. Ancak Meral Akşener süre isteyerek kurmayları ile görüşme kararı aldı.

Gözler açıklamanın geleceği 6 Mart Pazartesi gününe çevrildi.