Bitcoin için analistten dikkatleri üzerine çeken açıklama! Bitcoin’in 20 bin dolara kadar geri çekileceğini iddia etti!

Bağımsız araştırma ile yatırım danışmanlığı şirketi Fairlead Strategies’inn kurucu ismi Katie Stockton, Bitcoin (BTC) için 25.200 dolar seviyesini geçemediğini ve aynı zamanda 20 bin dolar bandına kadar bir geri çekilme yaşayabileceğini iddia etti.

Wall Stret’te 20 senelik bir geçmiş olan analist Katie Stockton yakın bir tarihte müşterilerine göndermiş olduğu notta, Bitcoin trendinde kısa dönemli olası bir düşüş için işaret verdi. Trend takipçisi olarak işlev görmekte olan MACD sinyalinin satış yönlü bilgileri sunmuş olduğunu ifade eden Stockton, Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasası için daha derin bir geri çekilenin meydana gelebileceğini açıkladı.

BİTCOİN İÇİN DERİN BİR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Bitcoin’in öncesinde 22.567 dolara denk gelmekte olan 50 günlük hareketli bir ortalama civarına kadar gerileyebileceğini sözlerine ekleyen analist, sonrasında ise 20 bin doların tekrardan ziyaret edilebileceğine dair fikirlerini öne sürdü.

‘Bitcoin 25.2 bin dolar civarındaki olan işlem aralığı direncinin üstüne henüz çıkamadı ve bu durumda günlük MACD’nin düşmesine sebep oldu. MACD ‘satış’ sinyali göz önünde bulundurulduğunda ve günlük olarak stokastiklere göre de aşırı satım seviyelerine yer bulunurken, kısa vadeli olarak düşüş eğilime geçilmekte’ CNBC’de katılmış olduğu Squawk Box adlı programda benzer söylemlere yer vermiş olan Stockton, Bitcoin’in daha olumlu bir tablo çizmesi adına önünde bulunan 25.200 direnci güçlü olacak bir şekilde kırması gerektiğini vurgulamış oldu.

YENİ BİR SATIŞ DALGASI BEKLENTİSİ

Öte yandan ise analist, Nasdaq ile S&P500 benzeri geleneksek piyasalarda meydana gelen geri çekilmenin de kripto paralar dahil olmak üzere risk varlıkları üstünde olumsuz etkisi olabileceğine dair birtakım düşünceleri var.

Stockton tarafınca öneli bir bilgi olarak lanse edilen stokastik göstergesi de henüz şu an için 30 puanın civarında konumlanmış durumda Bu gösterge 30’un altında indiği zaman varlığı yeteri kadar satılmış olduğunu ve aynı zamanda geri dönüşün meydana gelebileceğini ifadelerine eklerken, 30’un üzerinde konumlanması pek çok analiz uzmanına göre de yeni bir satış dalgasının meydana gelmesi demek olduğu anlamı taşımakta.

Exit mobile version