Kademeli yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor! WhatsApp, İnstagramın tahtını sarsmaya hazırlanıyor! Son yenilikler…

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp ücretsiz olarak mesajlaşabilme, sesli gönderi oluşturma özelliği sunuyor. Son dönemlerde yeniliklerle beraber klasik mesajlaşma dışında etkileşimin daha da artabileceği bir sosyal medya uygulaması haline gelmeye başladı. Bunu fark edenler kademeli olarak süreçte ortaya konan güncellemeler dikkate alıyor. İnstagram’a bir rakip geldiği düşünülüyor.

WhatsApp’a yönelik sunulan kişiselleştirme ve güvenliği artırıcı güncellemeler süreçte Twitter, Facebook ve Instagram gibi yeni bir sosyal medya ağının oluşmasını tetikledi. Son gelen yeniliklere bakıldığında özel olarak hedef kitle seçimi yapılıp yalnızca belirli kişilere gönderi oluşturabilme mümkün hale getirildi. Listeleme kalıcı olarak seçilebiliyor. Bireysel olarak kişi değiştirene kadar yalnızca gönderirler o kişilerle paylaşılabiliyor. Bu biraz da olsa İnstagram’ı andırıyor.

UYGULAMANIN SON GÜNCELLEMELERİ…

WhatsApp’a gelen son yeniliklerden bir diğeri ise sesli mesaj kaydedebilme özelliğinin durumu aktarılması oldu. Kısa süre önce yapılan bu yenilik 30 saniyelik sesli mesajları fotoğraf bırakır gibi durum bölümüne aktarabilmeyi sağladı. Herhangi bir kişi durumunu paylaştığında emojilerle yanıt verebilme fırsatı sunuldu.

Bir kişinin paylaştığı durum incelendiğinde mesajla yanıt vermek yerine WhatsApp tarafından belirlenmiş 8 farklı emojiden biri otomatik olarak gönderilebiliyor. Bu tarz hızlı yanıtların verilebildiği anlık ve kısa paylaşımların yapılabildiği bir platform olmaya başlaması dikkatlerden kaçmıyor. Bu yönüyle daha çok İnstagram’a rakip olabilme ihtimalini yükseltiyor.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ SUNUYOR!

WhatsApp’ın kullanıcılar için sunduğu en büyük avantaj ise güvenlik önlemlerinde alınmış üst düzey yönelimler oluyor. Diğer uygulamalar da gözükmeyen uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde mesajların korunabilmesini sağlıyor. Güvenlik ayarını üst düzey hale getirmek isteyenler ise iki adımlı doğrulama anahtarını aktif hale getirebiliyor.

Güvenlik alanı sayesinde uçtan uca şifreleme özelliği, sohbet sırasında yapılan mesajlar ve aramaların karşılıklı olarak şifrelenmesi anlamına geliyor. Bu sayede bir başkasının araya girmesi ya da bu yazışmaları okuyabilmesi mümkün olmuyor. Uçtan uca şifreleme sistemi özel ve kişiye göre bir güvenlik kodu oluşturularak meydana geliyor. Bu kod kişi bilgisi ekranı üzerinde QR kod olarak ya da 60 haneli numara olarak görülebiliyor.

Exit mobile version