Twitter için alternatif uygulama yolda! Twitter kurucusundan, Bluesky adında yeni bir uygulama gündeme geldi!

Twitter kurucu ismi Jack Dorsey, platform için rakip olacak bir uygulama ürettiği haberleri gündemde yer aldı. Bluesky adlı uygulama ile Twitter’a rakip olması bekleniyor.

Şimdilerde Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’den yeni bir adım. Jack Dorsey, Bluesky adını vermiş olduğu yeni bir uygulama kurmuş olduğuna dair haberler gündemde yer aldı.

TWİTTER KURUCUSUNDAN YENİ UYGULAMA

Bir gazete haberinde yer alan bilgilere göre de, yeni uygulama olan Bluesky, Twitter dinamiklerine sahip olacak olan bir uygulama olarak karşımıza çıkacak. Yeni uygulamanın tasarımı bile sosyal medya platformu olan Twitter’a benzediği haberler yer almakta. Aynı zamanda paylaşım yapmak, kullanıcıları takip etmek ve de ana sayfada gezinme seçenekleri sunduğu da gündemde yer alan bilgiler arasında oldu.

App Store tarafı için yayınlanmış olan uygulama, şu an için ücretsiz bir yapıyı benimsemiş bir durumda olsa da Clubhouse benzeri davetiye sistemi kullanılarak giriş yapılmakta. Aynı zamanda merkezi olmayan bir yapısı olan Bluesky, açık kaynaklı olan bir protokolü benimsemiş olduğunu öğrenildi.

ŞU AN İÇİN ÜCRETSİZ

Bu yeni projenin arkasında bulunan ekip Bluesky süreçleri hakkında blog güncellemeleri yapmaktaydı fakat 2022 senesinin ekim ayından bu zamanda kadar da süreçte herhangi bir güncelleme yapılmadı. Yeni uygulama olan Bluesky, hakkındaki ayrıntıların çok da paylaşılmamış olduğu süreçten, uygulamanın beta olarak yayımlanmasına dair bir karar alındı. Yabancı basında yer alan bilgilere göre de yeni uygulamanın oldukça popüler olarak kullanılan Twitter için bir alternatif olmasına dair beklentiler var.

Twitter’ın kurucu isminde ise henüz net bir şekilde açıklama gelmedi. Platformun kurucu Jack Dorsey’in yeni uygulamayı tam olarak ne zaman bütün kullanıcıların deneyime sunulacağı ise bilinmiyor. Şu an için App Store tarafından yer alan uygulama, ücretsiz bir şekilde deneyimlenmekte. Aynı zamanda merkezsiz bir yapıyı benimsemiş olan yeni uygulamada, Clubhouse gibi davetiye sistemi ile giriş yapıldığı da öğrenilen bilgiler arasında oldu. Twitter’ın şuan ki sahibi Elon Musk’ın bu duruma ne diyeceği ise merak içinde bekleniyor.

Exit mobile version