Çip üretiminde atılan bu dev adım büyük ses getirecek! Japon firmaları çip imalat tesisini kurmak için kolları sıvadı!

Araç üretimi için büyük öneme sahip olan yalnızca belirli güçlerin elinde bulunan çip üretimi olağanüstü hallerde kriz olarak ülke ekonomisini derinden etkiliyor. İstenmeyen durumlarda oluşan çip krizini ortadan kaldıracak ilk hamle Japon teknoloji devlerinden geldi. 8 farklı Japon firması içlerinde Sony ve Toyota’nın da dahil olduğu kurumlar yarı iletken çip üretimi için yeni bir tesis kuracaklarını açıkladı.

ÇİP TESİSİ NE İŞE YARAYACAK?

8 farklı Japon firmasının ortaklaşa olarak belirledikleri bütçe doğrultusunda kurulumu sağlanacak olan bu tesis sayesinde teknoloji alanında alıcı kitlesi her geçen gün çoğalan tablet, akıllı telefon, otomobil ya da oyun konsolları için üretim süreci daha bağımsız ve sürdürülebilir hale gelecek.

ÇİP TESİSİ NEREYE KURULACAK?

Japonya’da ülkenin tam Kuzeyinde bulunan Hokkaido bölgesinde kurulması planlanan çip imalat tesisi için son dakika açıklaması yapıldı. Popüler teknoloji ve araç üretim markaları arasında yer alan Sony ve Toyota’nın da bulunduğu 8 farklı Japon firması bu konuda harekete geçtiğini duyurdu.

ÇİP TESİSİNİN KURULUMU İÇİN AYRILAN BÜTÇE…

Üretim tesisinin kurulması için yapılan planda ayrılan bütçe 5 trilyon yani olarak belirlendi. Bu Amerikan doları ile 37 milyar dolara denk geliyor. Yatırım sürecine dair bu dev adımı üstlenen Rapidus başkanı K. Atsuyoşi: “Hükümetin planlanan bütçeye yönelik onayı doğrultusunda bir planlama yapmayı umuyoruz” açıklamasını sundu.

Japon hükümetinin bu projeyi desteklemesi bekleniyor. Rapidus Konsorsiyumu 2022 yılında başlayan büyük çip krizinin olduğu dönemde kurulmuş bir şirkettir. Akıllı telefon, otomobil, tablet ve oyun konsolu üretiminde kullanılan yarı iletken çip açığının bu yeni proje ile desteklenmesi umuluyor.

Exit mobile version