Zamlı maaşı 9 bin 425 TL’nin altında olanlara kötü haber: Milyonlarca kişinin maaşı buhar oldu! Son dakika açıklandı

Her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı şubat ayı için belli oldu. Türk-İş tarafından yapılan araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre 4 kişilik bir aile baz alındığında kötü tablo ortaya çıktı. Zamlı maaşı 9 bin 425 TL’nin altında olanlara kötü haber! Milyonlarca kişinin maaşı buhar oldu. İşte detaylar..

Aralık ayında milyonlarca kişinin beklediği 2023 asgari ücret belli oldu. Ancak Türk-İş ve taraflar konuda uzlaşamayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlendiğini açıklamıştı.

RAKAMLAR ŞOKE ETTİ

Giderek ağırlaşmaya başlayan ve dikkat çeken zamlar sonrasında Türk-İş Şubat ayı açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlar ise herkesi şoke etti. Türk-İş Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin son rakamlar haberimizde:

Türk-İş yayımladığı rapora göre dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenebilmek için aylık olarak 9 bin 425 TL 15 kuruş harcaması gerekiyor.

BEKAR BİR KİŞİNİN MALİYETİ 12 BİN 265 TL

Yayımlanan raporun devamı şu şekilde:

Gıda harcamasının yanı sıra konut (kira, elektrik, su, yakıt), giyim, eğitim, ulaşım, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması gereken aylık zorunlu harcamaların toplam tutarının (yoksulluk sınırı) 30 bin 700 TL 83 kuruşa yükselmiş olduğunu ifade eden Türk- İş, bekar bir çalışanın yaşama maliyetini ise 12 bin 265 TL 88 kuruş olarak açıkladı.

GEÇEN AYA GÖRE YÜZDE 6,32 ARTTI

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken en az harcama tutarının bir önceki aya göre yüzde 6,32 oranında artığını ifade eden Türk- İş, son iki aya bakıldığında bu oranın yüzde 107,02 olarak gerçekleşmiş olduğunu belirtti.

Exit mobile version