Türk- İş Açlık ve Yoksulluk Sınırı Şubat 2023 sonuçlarını paylaştı! Bir ailenin aylık yapması gereken gıda harcaması dokuz bin olarak belirlendi!

Türk- İş tarafından hazırlanmış olan ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ araştırması ülkedeki yeni yoksulluk sınırı hakkında bilgi verdi. Raporda bulunan bilgilere göre, dört kişiden oluşan bir ailenin açlık sınırı şubat ayı içerisinde 9 bin 425 liraya, yoksulluk sınırı da 30 bin 700 liraya çıkmış oldu.

DÖRT KİŞİLİK BİR AİLE İÇİN HARCAMA TUTARI

Türk- İş tarafından yapılmış olan Açlık ve Yoksulluk Sınırı Şubat 2023 araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Paylaşılan bilgilere göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde, aynı zamanda dengeli ve yeterli beslenmesi için yapılması gereken aylık gıda harcamasının tutarı 9 bin 425.15 liraya çıkmış oldu.

Gıda harcamasıyla giyim, konut (su, elektrik, yakıt, kira), eğitim, ulaşım, sağlık ve buna benzer gereksinimler için yapılması zorunlu olan diğer aylık harcamalarının toplam bedeli (yoksulluk sınırı9 30 bin 700.83 liraya çıkmış oldu. Bekar bir çalışan kimsenin de ‘yaşama maliyeti’ de aylık olarak 12 bin 265.8 liraya çıkmış oldu.

YOKSULLUK SINIRI BELİRLENDİ

Yapılan araştırmaya göre de Ankara şehrinde yaşayan dört kişiden oluşan bir ailenin ‘gıda için’ yapılması gereken asgari tutardaki harcamadaki artış bir önceki aya bakılarak %6.32 oranında meydana gelmiş oldu. Son iki ay göz önünde tutularak bakılırsa, değişim oranı %107.02 olurken, 12 aylık ortalamalara göre de değişim oranı %112.87 olarak kayda geçmiş oldu.

Türk- İş tarafından yoksulluk sınırı açıklanmış oldu. Yapılan açıklama sonrasında ülkedeki yeni yoksulluk sınırı ortaya konuldu. Açıklanan raporda yer alan bilgilere bakıldığında dört kişiden oluşan bir aile için açlık sınırı şubat ayı içerisinde 9 bin 425 liraya, yoksulluk sınırı da 30 bin 700 liraya çıkmış oldu.

Yükselen fiyatlar, artan harcamalar, ihtiyaç olan harcamaların dört kişiden meydana gelen bir aile için şubat ayı içinde açlık sınırı 9 bin 425 lira olarak belirlenmiş oldu. Aynı şekilde yoksulluk sınırı da 30 bin 700 liraya çıkmış oldu.

Exit mobile version