Türk SİHA’sına rağbet büyüyor! Yeni siparişlerle elde edilen gelir 500 milyon doları aşıyor!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından gelişimini tamamlanan SİHA Endonezya, Cezayir ve Çad gibi ülkeler tarafından talep edildi. Gittikçe güçlenen bu teknoloji Türkiye’de talep sürecinin hızlanmasını sağlıyor. Bu durum ülkeye maddi olarak ekonomik kazanç elde edebilmesinde yeni bir kapı oluşturuyor.

ANKA silahlı ve insansız hava aracı tedarik sürecine 3 yeni ülke daha katıldı. Bu sayede 20 ülkeyi aşarak rekor bir katılımla elde edilen tutar 500 milyon doları aştı.

ÜRETİM HATTINDAKİ SEVİYE ARTIRILDI!

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisinde kullanılan SİHA’lar farklı ülkeler tarafından talep edilmeye devam ediliyor. Özellikle Bayraktar TB2 ve Akıncı gibi popüler sihaların dışında ANKA SiHA’sı da talep görmeye başladı. Açıklanan bilgilere göre Cezayir, Endonezya ve Çad aracılığı ile Anka SİHA’sı tedariki sağlandı.

ANKA SİHA’sı için üretim hattındaki seviye daha da arttırılıyor. 3 ülke için açıklanan rakam ise 24 adedi buldu. Açıklanan rakam sonrasında toplamda ne kadar gelir elde edildiği de ortaya kondu. 24 adetlik ANKA siparişi için 500 milyon doları aşan bir kazanç elde edildi. Bu süreçte Endonezya 12 adet, Çad 2 adet, Cezayir ise 10 adet ANKA SİHA’sı talep etti.

ANKA SİHA’SI İLK KEZ NE ZAMAN TALEP EDİLDİ!

Kayıtlara bakıldığında ANKA SİHA’sı ilk olarak 2020 yılında Tunus tarafından talep edilmişti. Tunus 80 milyon ABD doları ödeyerek 3 farklı Anka almak istemiş. Bununla beraber 3 farklı yer kontrol istasyonu da talep etmişti. İkinci sırada ise Kazakistan 3 farklı ANKA siparişinde bulunmuştu. Açıklanan bu yeni gelişme sonrasında edinilen bilgiye göre Kazakistan 30 farklı SİHA talebinde bulunacağını paylaştı. TUSAŞ tarafından gelişim süreci sağlanan tüm kötü hava koşullarına rağmen etkili bir performans sunan ANKA SİHA’sı için kısa süre sonra Malezyanın da 3 ile 9 adet arasında değişen aralıkta temin edeceği duyuruldu.

Exit mobile version