Sabah saatlerinde TBBM’den duyuruldu: EYT’lilere güzel haber geldi! Son dakika EYT müjdesi

Milyonlarca vatandaşa geçtiğimiz aylarda EYT müjdesi verilmişti. Ancak 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında TBMM çalışmalara bir süre ara vermişti. Bu süreç içerisinde EYT’liler son durumu merak ediyor. Sabah saatlerinde TBMM’den güzel haber geldi. EYT’lilere duyuruldu. Son dakika EYT müjdesi

11 ilimizi derinden etkileyen depremlerin ardından çalışmalara ara veren Meclis’ten güzel haber geldi. Haftalık çalışmalarına 28 Şubat Salı günü başlayacak olan Meclis’te ilk çalışma EYT ile başlayacak.

İŞLEMLERDEN SONRA BAŞLAYACAK

SGK’da hazırlıklar da başladı. SGK’lardaki hazırlıklar arasında bahçelere yerleştirilen tablolar dikkat çekti. Söz konusu masalarda emekli adayları, dolduracakları dilekçelerini içeriye teslim edecek ve emeklilik işlemleri o teslim işlemlerinden sonra resmen başlayacak.

TEKLİF GÖRÜŞÜLECEK

Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklifle, 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayanların, 9 Eylül 1999’da ve sonrasında çalışmaya başlamalarına rağmen borçlanmayla sigortalılık başlangıç tarihini 9 Eylül 1999 öncesine çekenlerin mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak.

Exit mobile version