Altın fiyatları çakıldı: İmkanı olan hemen harekete geçsin! İslam Memiş’ten bomba uyarı

Altın fiyatları sert bir şekilde çakıldı. 1 Şubat tarihinde bin 181 TL’ye kadar gerileyen gram altın haftanın son işlem gününde 24 Şubat Cuma gününde de düştü. Bin 99 TL’ye kadar gerilen altın fiyatları sonrasında İslam Memiş tarafından açıklama geldi. Memiş, “Pişmanım” diyen yatırımcılar için uyarılarını sıraladı. İşte detaylar..

Dolar endeksinin yükselişi ve ABD’deki hareketlilik altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyarılarını sıraladı. Altında her geri çekilmenin fırsat bilinmesi gerektiğini ifade eden Memiş’in açıklamalarına ek olarak Senol Kaan tarafından da açıklama geldi.

“HER GERİ ÇEKİLMEYİ FIRSAT BİLSİNLER”

Kaan yaptığı açıklamasında, “Hocam altın ve gümüşe yatırım yaptığım için pişmanım’ gibi… Sabır acıdır meyvesi tatlıdır unutmayın. Özellikle de gümüş için imkanı olan şikayet etmeyi bir kenarı bıraksın imkanlar doğrultusunda her geri çekilmeyi fırsat bilsinler” dedi.

“ALTINLA GÜMÜŞ ALMAKTA UCUZ”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın/Gümüş rasyosu 81,30’da. Yani, gümüş altına kıyasla daha ucuz. Altınla gümüş almakta ucuz. Bunu fırsata çevirmek gerek. Çünkü 2023’de gümüşün getirisinin altından fazla olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

GÜMÜŞ DAHA ÇOK KAZANDIRABİLİR

Elinde nakit olan yatırımcıların altın yerine gümüşü tercih etmelerinin karlı olabileceğini belirten Memiş, “2022’de gram altın yüzde 43 kazandırırken, gram gümüş yüzde 45 kazandırdı. 2023’de gümüş yine altını tahtından edebilir. Gümüşü daha çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Exit mobile version