Maddi destek arayanlara adım adım bütün devlet yardımları sıralandı! Online sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Kira, konut, çocuk, gıda, eğitim…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan maddi zorluk çeken vatandaşların faydalanabilecekleri destek ödemeleri tek tek paylaşıldı. Bu ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşların taşıması gereken şartlar, başvuru koşulları ve online başvuru aşamalarına da haberin içeriğinde yer verildi.

Devlet tarafından ödenen dar gelirli aileleri destekleyen yardım kategorileri arasında; ev hanımları, çocuklu aileler, çalışamayan engelli vatandaşlar ve onlara bakmakla yükümlü olanlara destek fırsatı sunuluyor. Devletin sağladığı yardımlar kapsamında; deprem sürecinde afet desteği, çocuklar için maddi ve manevi destekler başta olmak üzere tek seferlik ödemeler ile Aile Destek Ödemesi kapsamında yer alan düzenli ödemelerde yapılıyor.

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (ADIM ADIM )

E-Devlet üzerinden sunulan farklı desteklere başvuruda bulunmak isteyenlerin online olarak www.turkiye.gov.tr adresine girmesi gerekiyor. Başvuru yapacak kişiye ait TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra şu aşamalar takip edilmelidir:

SOSYAL DESTEK BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANIR?

Devletin dar gelirli ailelere sunmuş olduğu sosyal yardım kampanyalarından faydalanmak isteyenlerin şu şartları karşılaması gerekiyor:

BAŞVURULABİLECEK SOSYAL DESTEK TÜRLERİ NELERDİR?

Devletin zor durumda olan vatandaşa sunmuş olduğu belediyelerin de desteklediği yardımlar arasında şunlar yer alıyor:

Exit mobile version