WhatsApp’ın yeni Beta sürümü ile haber akışı uygulamaya taşınacak! Bültenler butonu ile kişiye özel haber akışı gizlenerek takip edilebilecek!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için ortaya atılan iddia beklenmeyen bir yeniliği beraberinde getirecek. Bültenler kategorisi altında isteğe göre filtrelenebilen ve gizlilik esasına dayalı olarak takip edilebilen haber akışları WhatsApp’ta görüntülenebilecek. Konu ile ilgili bu yeni özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğu duyuruldu. Ancak ileride popüler haber uygulamalarına rakip olması olası görülüyor.

DÜZENLİ TAKİP EDİLEBİLECEK!

WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodu ile güncellenecek yeni Beta sürümü için bazı özellikler açığa çıktı. Bu yeni sürüm ile beraber WhatsApp üzerinden haber bültenleri alınmaya başlanacak, denildi. Piyasada pek çok uygulama haberlerin anlık ve düzenli olarak takip edilebilmesini sağlıyor. Fakat birden çok uygulamayı kullanmayı telefona indirmek gerekiyor. WhatsApp yeni hizmeti ile bülten başlığı altında güncel haberleri kendi uygulamasında sunmayı planlıyor. Bu alanda popüler hale gelmiş farklı platformlara da rakip olmayı hedefliyor.

KİŞİSELLEŞTİRMEYE AÇIK OLACAK!

Yeni gelecek bülten uygulamasının kısa süre önce yayınlanan topluluklar özelliğine benzemesi bekleniyor. Duyuruların yapılabilmesi için anlık gruplar oluşturulabiliyor. Whatsapp’ın bu yeni güncel sürümünde topluluklar kısmının yenilenerek güncellenmesi de bekleniyor. WhatsApp bültenleri oluşturulabilecek. Haberler akıştayken kişiye özel filtrelenecek. Kişi kendi haber akışını bu sayede oluşturabilecek. Bu yeni özellikte esasen ilgi duyulan alanları filtreleyebilmeyi ön plana çıkarabilmenin hedeflendiği söyleniyor.

ÖZELLİK NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?

WhatsApp yeni uygulamasında özellikle gizliliği ön planda tutuyor. Kişiye özel bültenin eklenmesi sırasında farklı kaynaklar tarafından görülmesi engellenecek. Kişi gizlilik esasına dayalı olarak bu alanını kullanabilecek, denildi. Şu an için planlanan Beta sürümü kullanıcılara açılmadı. Bu nedenle konu ile ilgili daha fazla detaylı bilgi alınamıyor.

Exit mobile version