Eğitim

MEB son dakika duyurdu! Öğretmenler ek ders yapmış kabul edilecek! Maaşlar hesaba eksiksiz yatacak!

6 Şubat tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen deprem sonrası 11 farklı ilde büyük yıkım yaşandı. Kayıpların ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkazdan sağ salim çıkan vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Öte yandan deprem bölgesinde bulunan felaket nedeniyle açılmayan okullar için istisnasız tüm öğretmenlere ödeme yapılması kararı verildi. Tüm ücretli öğretmenler ile usta öğreticilerin ödemeleri zamanında yatırıldı. Konu ile ilgili yeni bir bilgi paylaşımı daha yapıldı.

6 Şubat tarihinde okulların yarıyıl tatili sonrası 2. döneme başlaması bekleniyordu. Fakat aynı günün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olarak meydana gelen deprem sonrası 11 il başta olmak üzere tüm Türkiye derinden sarsıldı. Depremin etkileri uzun süre atlatılamadı. Yardım çalışmaları bölgeye tüm hızıyla aktarıldı. Süreçte işlenmeyen derslerden kaynaklı olarak derslere giremeyen öğretmenlerin akıbeti belli oldu.

HİZMETİÇİ EĞİTİM, KURS, SEMİNER…

Resmi Gazetede bugün itibariyle geçerli olan o paylaşım ile ek ders ödemelerinin de hesaba yatırılacağı açıklandı. Ek ders görevini deprem sebebiyle yerine getirememiş tüm öğretmenler için ders işlenmiş kabul edilerek hesaba yatırılacağı bildirildi. Hizmet içi eğitim, kurs, seminer veren deprem bölgesindeki tüm eğitim görevlileri OHAL kapsamında ek ders görevini yapmış kabul edilerek ücretlerini kesintisiz şekilde hesabında görebilecek, denildi.

YENİ KARAR BUGÜN AÇIKLANDI!

24 Şubat tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan haber doğrultusunda Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı ek ders saatlerine yönelik ödemelerde düzenleme yapıldığını duyurdu. 8 Şubat tarihi ve sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında bu bölgede görev yapan öğretmenler için ek derslerini yapmış kabul edilerek ödeme yapılacağı ifade edildi. Bölgedeki il valisi bunu tespit edecek ve OHAL süresi boyunca tüm ek dersler hesaba eksiksiz şekilde yatırılacak.