iPhone 15’in ilk görüntüleri sızdı! Tasarımdaki o detay uzun süredir iyileştirilmesi beklenen o pürüzü ortadan kaldıracak!

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtımı gerçekleşen iPhone 14 modeli sonrasında bu yıl sonuna doğru tanıtılması planlanan iPhone 15 için detaylar netleşti. Yeni modele dair farklı iddialar ortaya atılırken ilk görüntüler sızdı.

iPhone 15’in tasarımındaki bu farklılık uzun süredir beklenen eksikliği hissedilen o pürüzün ortadan kalkmasını sağlayacak. İsmi bilinmeyen bir Twitter kullanıcısı tarafından iki farklı iPhone 15 görseli paylaşıldı. Paylaşılan görsel sonrasında ortalık bir anda karıştı. Ekran tasarımındaki yenilik gözlerden kaçmadı.

O PARÇA TASARIMDAN TAMAMEN KALKACAK!

Paylaşılan görsellere dikkatli şekilde bakıldığında iPhone 14 Pro modeli için beklenen fakat görülmeyen bu yenilik iPhone 15’e aktarılmıştı. Face ID ve ön kamera özelliğini aktif hale getirebilmek için kullanılan çentik yerine bu kez daha farklı bir tasarım uygulanmıştı.

Sızan görüntülere dikkatli bakıldığında yeni iPhone modellerinde artık çentik tasarımının tamamen ortadan kalktığı da anlaşılmış olundu.

USB TYPE-C GİRİŞİ EKLENDİ!

Görüntülerin sızmasına sebep olan Unknown Z21 isimli Twitter hesabı bu paylaşımı dün öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Yeni ve portatif tasarımda standardın aksine delik ve hap tasarımına dönüş yapılması bekleniyor. Apple’ın dinamik ısland olarak adlandırdığı bildirim özelliğini kullanmaya devam edeceği de fark edildi.

iPhone 15 modelinde en çok dikkat çeken ve uzun süredir beklenen özellik ise USB Type-C girişi oldu. AB kararı doğrultusunda tüm cihazlarda bu bağlantının kullanılması gerekliliği zorunlu hale getirilecek denilmişti. Apple’ın iPhone 15 modelindeki bu yeni tasarımda belirlenmiş bu kuralı dikkate aldığı fark edildi.

İPHONE 15 NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

iPhone 15 modelinin bu yılın Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Modelde A16 biyonik işlemci, wi-fi 6 özelliği aktif hale getirilecek. Son olarak görseller incelendiğinde tasarımda paslanmaz çelik yerine titanyum bir çerçeve kullanıldığı dikkatli gözlerden kaçmadı.

Exit mobile version