TYP ile 20 bin 700 kişiye sağlanan istihdamın bedeli açıklandı! Deprem bölgesine TYP’den 1.5 milyar TL harcandı!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 11 ili derinden etkileyen depremin üzerinden 19 gün geçti. İlk günden beri deprem bölgesine maddi ve manevi olarak devlet tarafından AFAD aracılığıyla, sivil toplum örgütleri, kurum/kuruluşlar, şirketler ve bireysel şahıslar tarafından da destekler sağlanıyor.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara yeniden iş istihdamı sağlanabilmesi için Toplum Yararına Programı kapsamında 1.5 milyar TL harcandığı ifade edildi. Veri paylaşımı Bakan Vedat Bilgin’den geldi.

Deprem sırasında maddi ve manevi zarara uğrayan enkazdan sağ kurtulanlar yaşama tutunmaya çalışıyor. Süreçte yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden kişi sayısı 43 bini aştı. Bölgede yaraların sarılabilmesi için tüm olanaklar seferber edildi. Bu kapsamda Bakan Vedat Bilgin’den bölgeye yönelik yapılan desteğin detayları da açıklandı.

20 BİNİ AŞKIN KİŞİNİN İSTİHDAMI SAĞLANDI!

Deprem bölgesinde yaşıyor olup burada kamusal ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar için TYP kapsamı doğrultusunda 1.5 milyar TL harcandı, denildi. Bu rakam tamı tamına 20 bin 700 kişinin istihdamı anlamına geliyor, denilerek eklendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal medya hesabı üzerinden bölgeye yönelik son dakika açıklaması geldi. Bilgin açıklamasında; “Kamusal ihtiyacın giderilebilmesi için deprem bölgesine 20 bin 700 kişiyi istihdam ettirilecek bir buçuk milyar TL harcandı” ifadesini kullandı.

BAKANIN O MESAJI…

Sivil toplum örgütleri ve sosyal yardım kuruluşlarının bölgedeki zararı önleyebilmek adına enkaz çalışmaları tüm hızıyla devam ederken maddi destekle sunuluyor. Bakan Vedat Bilgin afetten etkilenenlere yönelik yapılan desteğin net rakamını sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle paylaştı:

“Toplum Yararına Programı kapsamı içerisinde 20 bin 700 kişinin istihdamı için 1.5 milyar TL tahsis edildi. Sosyal devlet olma bilinci ile emeğin yanında oluyor, depremin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Exit mobile version