Son dakika duyuruldu: MEB acil yeni karar aldı! İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen peş peşe depremlerden sonra önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Okul ve öğretmenlerle ilgili peş peşe kararlar alan MEB az önce yeni bir açıklama daha yaptı. Son dakika duyuruldu! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki öğretmenler için alınan yeni kararın detayları aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün dört eğitim sendikasının temsilcileri ile birlikte bir araya geldi. Burada deprem bölgesindeki öğretmen ve MEB personelleri için yeni karar alındığını duyurdu.

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Bakanlık merkez binasında Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Latif Selvi, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer ile bir araya geldi. Toplantıya, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy ile Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik de katıldı.

YER DEĞİŞTİREBİLECEKLER

Düzenlenen toplantıda önemli kararlar alındı. OHAL ilan edilen deprem illerinde görev yapan öğretmen ve MEB personellerinin ilgili yasal hükümler kapsamında yer değişikliği konusu ele alındı. Bakanlık tarafından yılda iki defa verilen mazeret tayini hakkı bu yıl deprem sebebi ile 3’e çıkarıldı.

Buna göre OHAL ilan edilen illerdeki personellerden eşini ya da çocuğunu deprem yüzünden kaybeden, kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.

Başvuruları onaylanan personelin atanmak istedikleri ildeki norm kadro ve pozisyon durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin ilgili kılavuzun önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

Exit mobile version