BİM, A101, ŞOK Marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Zincir marketlerden kötü haber: Hepsi tamamen değişti

Vatandaşlar alışverişlerini genel olarak 3 zincir marketlerden birinden yapıyor. Geçtiğimiz aylarda gelen zamlara tepki olarak bir ay için sabit fiyat uygulamasına geçilmişti. Ancak zincir marketlerden kötü haber geldi. BİM, A101 ve ŞOK Marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Hepsinin tamamen değiştiği duyuruldu. İşte detaylar..

BİM, A101, ŞOK Marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Zincir marketlerden kötü haber: Hepsi tamamen değişti

Marketlerin zam kararı ne yazık ki depremi dinlemedi. Ocak ayı içerisinde başlatılan sabit fiyat uygulaması sona erdi. Pek çok market ürünlerinin büyük bir kısmına zam yaptı. Temizlik malzemelerinden temel gıda ürünlerine kadar ürünler zamlandı. Bazı marketler 95 bazı marketlerde 150 ürüne kadar fiyat artışı yapıldı.

195 TL’DEN 235 TL’YE ÇIKTI

Yayımlanan yeni etiketler herkesi şoke etti. 75 TL’den alıcı bulan kasap köfte 85,50 TL’den satılmaya başlandı. Dana kangal sucuk ise 79 TL’den 89,50 TL’ye dondurulmuş pizza ise 89,90 TL’den 99,90 TL’ye satılmaya başlandı.

Bir markette ise 10 kiloluk bir deterjan 195 TL’den 235 TL’ye yükseldi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Show Ana Haber’e konuşan bir vatandaş ise tepkisini dile getirdi. Marketlere denetim yapılması gerektiğini söyleyen vatandaş, “Zaten uykularımız kaçtı. Hem deprem hem de bu fiyatlardan dolayı. Marketlere denetim yapılsın” ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş ise daha geçtiğimiz hafta 65 TL’den aldığı peynirin 105 TL’ye yükseldiğinden şikayet etti. Kıymada artık kilo ile alım devrinin bittiğini söyleyen vatandaş alımlarını artık gram ile yaptığı belirtti.

Başka bir kişi ise marketlere olan tepkisini, “Her gün zam. Durmuyor. Bazen ufak tefek bir şeylerde indirim yapıyorlar. Denk gelirsek alıyoruz” dedi.

Exit mobile version