Emeklilere bu yıl çifte bayram: 2023 bayram ikramiyelerine görülmemiş zam! Emekli bayram ikramiyesi 5.000 TL gelişmesi

Milyonlarca emekli maaşlarına yansıyan zamdan sonra gözlerini emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Emekliler resmen bu yıl çifte bayram yaşayacak! Emekli bayram ikramiyelerine yüzde270 oranında zam yapılabileceği belirtildi. Buna göre rakamlar da emeklileri sevindirdi.

Emekli bayram ikramiyeleri hükümetin kararı ile 2018 yılından beri emeklilere 1.000 TL olarak veriliyordu. Bayram ikramiyeleri son olarak 1.100 TL’ye çıkarıldı. Bu yıl asgari ücrete gelen rekor zamdan sonra emekli ikramiyelerine de zam yapılacağı konuşuluyor.

SEÇİMDEN ÖNCE ZAM HABERİ

Deprem felaketinden sonra seçimlerin ertelenebileceği konuşuluyordu. Ancak AK Parti tarafından seçimlerin aynı tarihte yapılabileceği belirtiliyor. Ankara’da kulislerde seçimden önce zam hazırlığı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK 2.500 TL’YE ÇIKABİLİR

Konuya ilişkin Kısa Dalga’daki köşe yazısında bu konuyu kaleme alan Mehmet Çetingüleç’in ifadeleri dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak Çetingüleç yazısında “İktidar olası 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yaparak gitmeyi planlıyor. Ankara’da konuşulan “ham bilgi” şöyle: Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek. 3 bin lira olması durumunda emeklilerin bayram ikramiyesi yüzde 270 zam almış olacak.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte iki bayram için 1.100 – 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin en az 2.500 TL’den 5 bin TL’ye çıkarılması gündemde. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Exit mobile version